Afdekmaterialen voor beton-ondergronden

Artikel delen

In de bouw wordt veel gebruik gemaakt van zichtbeton. Prefab beton in galerijen en trappenhuizen, moderne designvloeren van gietbeton binnenshuis bijvoorbeeld. Alleen door de juiste bescherming kunnen ze zonder herstelkosten worden opgeleverd. PrimaCover heeft diverse afdekmaterialen voor beton-oppervlakken.

Voor een correcte bescherming van prefab vloeren en trappen is er PrimaCover Robust. Deze bouwelementen krijgen namelijk nogal wat te verduren tijdens bouw en renovatie. Bouwstempels, puin, vallende gereedschappen of verf kunnen zorgen voor flinke beschadigingen die bovendien nauwelijks onzichtbaar kunnen worden hersteld. PrimaCover Robust is een zelfklevend drielaags afdekvlies met een vloeistofdichte folietussenlaag. Dit is bestendig tegen UV en weersinvloeden en kan zowel binnen als buiten worden toegepast gedurende het gehele bouwproces.

Recent aangebrachte gietbetonvloeren zijn meestal na enkele dagen beloopbaar, maar dan zéker nog niet doorgedroogd. Bij een hermetische afsluiting van de vloer ontstaat het risico van vochtaftekeningen. PrimaCover Active is in die gevallen de veiligste keuze. Dit is een ademingsactief zelfklevend afdekvlies met een toplaag van absorberend spinvlies. Het bevat een speciaal membraan dat het vocht uit de vloer laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur) terwijl het oppervlak is beschermd tegen mechanische beschadigingen, verf en vocht.

PrimaCover Defend biedt extra bescherming tegen zware belasting van het oppervlak. Deze ultrastevige palletgrote platen van geperst textielvezel kunnen bijvoorbeeld worden aangebracht als extra vloerbescherming op de gedeelten die extra belast worden. Omdat PrimaCover Defend 100% damp-open is, zijn de platen ook geschikt als bescherming tegen mechanische impact op recent aangebrachte betonvloeren.

Primacover
www.primacover.com