Polyester lichtkoepels, van klein tot groot, tot zeer groot.

Artikel delen

Ruim 60 jaar geleden vestigde Polycel Helden – Panningen zich op de markt als leverancier van polyester lichtkoepels in alle soorten en maten. Het bedrijf heeft jaren van grote productie-aantallen gekend. De concurrentie van polycarboaat en acrylaat als alternatief zorgde er echter voor dat Polycel zich in de breedte heeft doorontwikkeld. Polycel produceert inmiddels al vele jaren polyester Moskeekoepels, luifels, kunstwerken, designobjecten en alle aanverwante producten.

Maar de lichtkoepel loopt toch altijd nog als een rode draad door de totale productie.
Het grote voordeel van polyester is dat het zeer sterk (doorvalbeveiligd/inbraakwerend) en vlamdovend is. Maar ook het formaat is zeker van doorslaggevende waarde. Waar de andere materialen een beperking hebben van 200 tot 250 cm in doorsnede, rijkt het polyester van Polycel naar een spanwijdte van meer dan 500 cm doorsnede. En de vraag naar deze afmetingen komt nog geregeld voor.

Een polyester lichtkoepel is na zo’n 30 tot 40 jaar toe aan vervanging. Als gevolg van de elementen slijt het polyester en komt langzaam het glasvezel bloot te liggen. Op dat moment verliest de koepel langzaam zijn waterdichtheid. Ook zijn koepels van deze leeftijd dermate verkleurd waardoor de transparantie afneemt.

Dat is dan ook de rede dat Polycel een heuse tendens waarneemt. Steeds meer oude lichtkoepels moeten worden vervangen. En omdat de Limburgers de oude mallen altijd hebben bewaard, kunnen ze deze vraag prima bedienen. Zo monteert Polycel tijdens het drukken van deze editie van RenovatieTotaal een hagelnieuwe koepel op het gebouw van Infrax te Hasselt (B).

Polycel
www.polycel.nl