Nieuw wandbekistingssysteem voor grote wandoppervlakken

Artikel delen

Onder de benaming Manto G3 introduceert Hünnebeck een nieuwe generatie van het MANTO bekistingssysteem voor grote wandoppervlakken. Het Manto G3 systeem heeft een maximale betondruk van 80 kN/m2 en leent zich voor de civiele techniek en bouw. Opvallend zijn de hoge functionaliteit en duurzaamheid. Tal van ontwikkelingen maken het bekisten nog sneller en flexibeler. De compatibiliteit met de Manto G2 generatie is daarbij gewaarborgd.

Onderscheidend en snel is de nieuwe, enkelzijdig bedienbare verankeringstechniek waarmee de wanddikte traploos kan worden ingesteld. Dit bespaart tijd en kosten. Vergeleken met voorgaande generaties beschikt de Manto G3 over grotere ankeropeningen, die een maximale ankerspeling van 2,5° hebben. De verwisselbare kunststof inzetstukken ondersteunen verschillende ankersystemen en beschermen de ankeropeningen tegen verontreiniging en beton.

Ook de panelen van Manto G3 werden gemoderniseerd en verder versterkt. De verticale ribben verhogen de stabiliteit en bieden rondom aansluitmogelijkheden voor transporthaken; de middelste verticale ribben dienen als snelaansluiting voor richtschoren alsook voor bekistingsuitlijning en beveiliging van onderaf. Nieuw is verder de starre Manto G3 binnenhoek voor extra stabiliteit. De dwarsribben hebben dezelfde profielen als de panelen en maken een naadloze aansluiting mogelijk. Het ontbreken van open profielen zorgt voor minder verontreiniging en daarmee geringere reinigingskosten.

De eveneens nieuwe 19 mm dikke kunststof bekistingsplaat zorgt voor lagere reinigingskosten en staat garant voor een hoogwaardig en gelijkmatig betonbeeld met minder benodigde nabewerkingen van het beton. In de speciale systeemvariant Manto G3 M hebben de panelen – afwijkend van de G3 generatie – binnenliggende ankerpunten die voor een symmetrisch verankeringsbeeld zorgen.

Hünnebeck
www.huennebeck.com/nl