Nieuwe woningscheidende wandbekisting

Artikel delen

Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Hünnebeck een nieuwe woningbouwkist ontwikkeld. Het bedrijf introduceert een wandbekisting voor woningscheidende wanden die aan alle eisen en wensen van de hedendaagse betonbouwwereld voldoet. Zo mag in de betonbouw nagenoeg niet meer in vloeren worden geboord om beschadigingen aan installaties te voorkomen. Daarnaast bieden planningen van bouwwerken tegenwoordig nauwelijks ruimte voor uitlooptijd en moet de gestelde bouwcyclus worden gehaald.

Woningbouwbekisting

De bekisting is een combinatie van het MANTO-wandbekistingsysteem met het INFRA-KIT ondersteuningssysteem dat wordt ingezet als steunbok voor de wandbekisting. Deze is voorzien van geïntegreerde, traploos in hoogte verstelbare voetspindels zodat de bekisting eenvoudig horizontaal en verticaal op maat kan worden gesteld. De standaard kisthoogte is 2,70m. Aan de bekisting zijn tevens complete stortbordessen gemonteerd, die voorzien zijn van een veilige ladderopgang met luik, randbeveiliging, overvalbeveiliging en kophekken.

Snelle verwerking

De MANTO bekisting wordt voorzien van een stalen hoeklijnprofiel met een hoogte van 90mm aan de onderzijde van het frame. Hierdoor is het storten van woningscheidende wanden met een hoogte variërend van 2,71m tot 2,79m mogelijk. De stortnaad valt dan weg in de nog aan te brengen afwerkvloer. Het aanbrengen van stormbanden kan in principe op elke gewenste plaats aan het frame. Daarnaast is ervoor gekozen om zoveel mogelijk gebruik te maken van MANTO XXL panelen. Hierdoor is het bekisten, ontkisten en vervolgens omzetten van de bekisting in een handomdraai een feit. Uiteraard is de bekisting hijsbaar.

Hünnebeck
www.huennebeck.com/nl