Luchtdicht bouwen belangrijk voor energieneutraal bouwen

Artikel delen

De aandacht voor luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker, mede door de aankomende BENG-eisen. Hierbij is het belangrijk dat er wordt voldaan aan een goed geïsoleerde gebouwschil. Met het minimaliseren van ongewenste luchtstromen voorkom je dat er geen gewenste lucht verloren gaat, maar komt er ook geen ongewenste lucht binnen, wat vaak wordt ervaren als tocht. De energierekening daalt, het voorkomt condens in de constructie én er ontstaat een prettig leefklimaat.

Voorbereidend op de groeiende behoefte aan zowel advies als innovatieve oplossingen op het gebied van luchtdicht bouwen, heeft Celdex een compleet afdichtingsconcept ontwikkeld. Met Dichtgarant maakt Celdex binnen de regels van het bouwbesluit, samen met de klant de juiste keuzes in luchtdicht bouwen. Door al mee te denken over het ontwerp kunnen veel luchtlekken worden voorkomen. Vanwege jarenlange ervaring kent Celdex als geen ander de details die aandacht nodig hebben op het gebied van luchtdicht bouwen.

Celdex Dichtgarant biedt verschillende voordelen binnen het bouwproces. Door al mee te denken tijdens de ontwerpfase kunnen luchtlekken vooraf al worden voorkomen. Door het geven van advies en begeleiding in de fabriek of op de bouwplaats kunnen de Celdex-producten sneller en eenvoudiger worden toegepast.
Ten slotte voeren de accountmanagers controle uit op de kwaliteit van de toegepaste afdichtingsproducten die zij uitwerken in een digitaal dossier. Dit gehele proces zorgt voor kostenbesparing, tijdens en na het bouwproces en sluit perfect aan op de kwaliteitsborging van de klant.
Binnen het concept heeft Celdex toegewerkt naar een Dichtgarant Detailboek met daarin de ontwikkelingen, bottlenecks en meer dan 50 standaarddetailleringen voor luchtdicht bouwen.

Celdex
celdex.nl