ASB uw specialist in zwamsanering

Artikel delen

Een zwamprobleem in of op het hout van gebouwen en woningen brengt ongemerkt grote risico’s met zich mee. Het kan de constructie aantasten met mogelijke verzakking tot gevolg. Bovendien kan de aanwezigheid van zwam gezondheidsklachten bij gebruikers en bewoners veroorzaken. Een snelle en specialistische aanpak is daarom van groot belang.

Houtaantasters zoals zwam, houtworm of bruinrot zijn ongewenst in iedere woon- en werkomgeving. ASB is gespecialiseerd in het zorgvuldig saneren van zwam op plekken waar mensen wonen en werken. Dat doen wij efficiënt, veilig en klantvriendelijk voor woningcorporaties, vastgoedbeheerders, verenigingen van eigenaren, gemeenten, bouwbedrijven en particulieren.
Zwamsanering is het verwijderen ofwel bestrijden van huiszwam, kelderzwam, bruinrot in het hout, op de muren of vloeren. Wij verwijderen professioneel zwammen en houtaantasters in uw gebouw of woning en zorgen ervoor dat de ruimte weer leefbaar wordt.

Waarom heb ik last van zwam?

Kruipruimtes liggen vaak vol met bouwafval, asbesthoudende materialen en andere rommel. In combinatie met vocht is dit een ideale voedingsbron voor het groeien van huiszwam of kelderzwam. Vocht kan komen door een lekkage, maar ook door optrekkend vocht en onvoldoende isolatie. Dit zien we vaak terug in oude (monumentale) panden. De meeste zwamsoorten kunnen al groeien in een omgeving met een luchtvochtigheid van 70%.

Waar kan ik zwam aantreffen?

Er kan sprake zijn van zwam in hout, in muren en in vloeren. Deze houtaantasters kunnen voor rot aan de balken zorgen. Met een aangetaste fundering als gevolg. Onder houtaantasters vallen bijvoorbeeld ook houtworm en kubusrot.

Wat zijn de gevaren van zwammen?

Zwammen tasten hout aan, dus de aanwezigheid van zwam kan de stabiliteit van de fundering aantasten. Daardoor kan de begane grond vloer verzakken. Naast dat de zwam de vloer aantast, kan het ook gezondheidsklachten veroorzaken. Op het moment dat zwam geconstateerd wordt, wilt u er zo snel mogelijk van af. ASB begrijpt dit, door snel te handelen voorkomen wij grote problemen.

Hoe worden zwammen verwijderd?

Een veel gestelde vraag is: “Hoe werkt verwijderen van zwam?”. ASB saneert zwammen in de kelder, kruipruimte of op andere plekken in uw bedrijfspand of woning.

Onze bestrijdingsmethode is als volgt:

1. Inventarisatie

We starten met een inventarisatie om de situatie in kaart te brengen. Belangrijk is om de bron op te sporen, waardoor de zwammen zijn ontstaan. Vochtige plekken worden onderzocht en er wordt gekeken hoe dit opgelost kan worden.

2. Plan van aanpak met offerte

Op basis van dit rapport maken we een plan van aanpak voorzien van een offerte.
In het plan van aanpak is eventueel de bewonerscommunicatie meegenomen. Een zwamsanering heeft namelijk altijd impact op de bewoners van het gebouw. Onze uitvoerders gaan van te voren bij de bewoners langs om de werkzaamheden door te spreken. Indien nodig, organiseren we samen met onze opdrachtgever een bewonersavond. Op deze manier zorgen we voor een vlotte doorstroming van het project.

3. Inboedel verhuizen

We starten met het, indien nodig, leeghalen en opslaan van de inboedel. Dit gebeurt door een erkend verhuizer.

4. Sloop en eventueel asbestsanering

Daarna volgen de sloopwerkzaamheden eventueel gecombineerd met een asbestsanering.

5. Zwamsanering

Dan voeren we de zwamsanering uit. We brengen een schimmeldodend middel aan en we gaan de muur injecteren tegen zwam. Vervolgens brengen we een nieuwe werkvloer aan.

6. Bodemafsluiter

Als laatste stap zullen we, indien nodig een bodemafsluiter aanbrengen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van isolerende chips.

Wat kost het saneren van zwammen?

De prijs voor het verwijderen van de zwam is afhankelijk van vele factoren, zoals de grote van de zwam, de bereikbaarheid van de zwam en de aangerichte schade. Ook worden er preventiemaatregelen genomen om te voorkomen dat de zwammen terugkeren. Deze factoren bepalen de prijs voor de zwamsanering en is voor elk project uniek. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk van uw probleem af wilt komen en er niet te veel voor wilt betalen. Een specialist van ASB Zwamsanering komt graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op te stellen.

ASB lost het vakkundig voor u op! Bekijk de video op: https://www.youtube.com/watch?v=UeH3B6pe0BI

Onze bedrijfsnaam: ASB Sanering B.V.
www.asb-bv.nl 
www.asbzwamsanering.nl