Milieuvriendelijke afdichtingen voor dakkoepels en lichtstraten

Artikel delen

Afdichtingen van vloeibare kunststoffen moeten aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Centraal staan tegelijkertijd milieuvriendelijkheid, verwerkingsbetrouwbaarheid en duurzaamheid. Nelskamp is een samenwerking aangegaan met ELAPRO, de specialist in ecologische vloeibare kunststoffen voor het platte dak, om haar producten exclusief te gaan verdelen. Met fabrikant ELAPRO kan Nelskamp een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid en het milieu.

man op dak bij lichtkoepel

De duurzaamheidsgedachte is al jarenlang een pijler binnen Nelskamp. Alle producten voor het dak moeten ook aan dit doel voldoen, gericht op het afdichten. ELAPRO – ‘milieubewust’ doet een uitzonderlijke belofte die geldt voor al haar ecologische vloeibare kunststoffen; ze zijn vrij van oplosmiddelen, verontreinigende stoffen, isocyanaten en weekmakers. De producten bevatten hernieuwbare grondstoffen, er bestaat geen gevaar voor de gezondheid bij verwerking en hebben daarnaast de minste milieubelasting.

ELAPRO vloeibare kunststoffen worden net als Nelskamp producten exclusief ontwikkeld en vervaardigd in Duitsland. Naast de hoge eisen die beide bedrijven stellen aan de kwaliteit van hun producten, hebben zowel Nelskamp als ELAPRO hun focus gericht op het innovatief en milieuvriendelijk vervaardigen van producten die tegelijkertijd licht, eenvoudig en veilig zijn toe te passen.

De producten voor het afdichten van dakkoepels, lichtstraten en andere licht- en ventilatieopeningen op platte daken, evenals balkongalerij en dakterrasafdichtingen zijn eenvoudig aan te brengen, zelfs bij extreem lage temperaturen en lage luchtvochtigheid. De producten bestaan bovendien slechts uit 1-component, met een lange stand-tijd en daardoor gemakkelijk, snel en veilig te verwerken. Nelskamp is verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van ELAPRO-producten, de technische ondersteuning wordt verzorgd door de specialisten van ELAPRO.

Nelskamp
www.nelskamp.nl