Waterdichte vloeren en wanden per strekkende meter

Artikel delen

De beproefde combinatie van de vertrouwde 063 Euroband en 685 Eurocoat voor de waterdichte afdichting van hoeken, naden en scheuren kende u al. Net als de cementgebonden 730 Isoflex, met een zeer hoog gehalte aan kunststof bindmiddelen, voor de afdichting van bijvoorbeeld buitenbalkons. In 2018 kwam hier de 683 Fibrecoat bij, onze vezelversterkte afdichtingspasta, als alternatief voor de 063 met 685. Nu is er een nieuw Eurocol-product, dat ons programma van het Waterdicht Tegelwerk Systeem verder completeert: de 800 Eurosheet WPM (WaterProof Membrane).

De 800 Eurosheet WPM is een waterdicht afdichtingsmembraan dat zich eenvoudig in banen laat verwerken. Hiermee is het de ideale afdichting voor wanden en vloeren van bad- en doucheruimten die intensief worden gebruikt, zoals in sportcomplexen, scholen, wellnesscentra en zwembaden. Maar ook voor andere ruimten waar veel met water wordt gewerkt, zoals spoelkeukens. Dankzij zijn geringe dikte van slechts 0,5 mm is de 800 Eurosheet WPM zeer geschikt voor renovatieprojecten. Ook zorgt het membraan ervoor dat tegelwerk beter wordt beschermd tegen scheurvorming, bijvoorbeeld door krimp vanuit de constructie.

Ook voor woningcorporaties is de 800 Eurosheet WPM een aantrekkelijk product. Met deze nieuwe afdichting wordt de ondergrond in douchehoeken nog beter beschermd. Belangrijk, want de ene bewoner is de andere niet. ‘Rent de een even snel onder de straal door’, de bovenbuurman staat misschien wel een kwartier lang te douchen, waarbij de badkamer in een stoomcabine verandert. Prettig als je dan op waterdichte wanden en vloeren kunt vertrouwen.

Dankzij de handige maatverdeling op de rol kun je het membraan eenvoudig op maat knippen en/of snijden volgens een vooraf bepaald banenplan. Werk de wand/vloer- en wand/wandaansluitingen eerst waterdicht af met 063 Euroband en 685 Eurocoat of met 683 Fibrecoat. De 800 Eurosheet WPM kan hierna in combinatie met diverse Eurocol-lijmen en -producten worden verwerkt, afhankelijk van de projectomstandigheden.

Forbo Eurocol
www.eurocol.nl