In de spotlight

Producten
Artikel delen

Specialistische isolatieoplossingen: van extra dun tot extra duurzaam

BZW Holland heeft twee sterke troeven als het om isolatie van woningen en gebouwen gaat. Ten eerste zijn er de ATI meerlaagse reflecterende isolatiefolies die vooral bij renovatieprojecten uitkomst bieden omdat ze met hun geringe dikte overal goed toepasbaar zijn en voor prima isolatiewaarden zorgen. Ten tweede zijn dat de grasvezelisolatiepanelen van Gramitherm. Een circulaire en biobased isolatieoplossing als opdrachtgever en architect hoog inzetten qua duurzaamheid van hun nieuwbouw- of renovatieproject.

muurJan Kooiman, accountmanager van isolatiespecialist BZW Holland verwacht veel van Gramitherm isolatiepanelen. “Circulair bouwen staat in Nederland volop in de belangstelling. In België en Frankrijk moeten al circulaire bouwmaterialen worden verwerkt en daar worden Gramitherm isolatieplaten veelvuldig toegepast. In Nederland neemt de vraag via onze dealers snel toe. Dat is ook logisch, want je praat over een goede thermische isolatie voor (binnenzijde) dak, vloer en tussenwanden, die ook nog eens akoestisch uitstekend isoleert.”

isolatie muurVolgens gepatenteerd Zwitserse technologie wordt in de fabriek in België grasvezel omgezet in isolatiepanelen. De biobased panelen hebben een warmtegeleidingsvermogen dat ligt tussen de 0,035-0,039 W/mK. Kooiman: “Het benodigde gras komt van het maaien van bermen en natuurgebieden. Het gras wordt gedroogd c.q. verwerkt tot lignocellulose vezels en deze worden samen met jute voor versteviging en een bindmiddel tot isolatieplaten geperst. De sappen van het gras worden tot biologische meststoffen verwerkt? Hoe circulair wil je het hebben?”

oude muur“Onze dealers in heel Nederland wijzen bouwpartijen op de voordelen van dit duurzame, circulaire en gezonde product voor verwerkers en woonconsumenten. Geen irritaties en/of jeuk bij installatie en een prettige vochtregulatie voor een aangenamer woonklimaat. En natuurlijk een uitstekende warmte-isolatie.”

muur met folieKooiman is blij met de nieuwe loot aan de stam van BZW Holland. “Bouwend Nederland kent ons vooral van de dunne isolatieoplossingen als er niet voldoende ruimte is voor een dik pakket isolatiemateriaal. Kijk naar het grote aantal (monumentale) renovatieprojecten waar alleen dunne oplossingen mogelijk zijn. Of de situatie dat woningdaken niet kunnen worden verhoogd, recent vernieuwde goten/loodwerk dat je wilt laten zitten of weinig ruimten binnen en buiten bij gevelisolatie. In al die gevallen bieden onze dunne isolatiefolies antwoord; ze zijn bovendien snel en makkelijk te verwerken. De meerlaagse opbouw van reflecterende lagen zuivere aluminium afgewisseld met vlaswol zorgen voor uitstekende prestaties op het gebied van thermoreflectie; het principe van een thermosfles. Download voor de verschillende oplossingen de productinformatie op onze website bzwholland.nl. Heel Nederland wordt opgeroepen om woningen en gebouwen te isoleren. We bieden oplossingen, juist als het complexer is of duurzamer moet.”

 

BZW Holland
https://www.bzwholland.nl/

BouwTotaal