WELL-certificaat voor voorwand-systeem

Artikel delen

Welke sanitair producten houden zoveel mogelijk rekening met waterverbruik en combineren een hoog gebruikscomfort met hygiënische omstandigheden? Om sanitair producten, zoals armaturen en reservoirs op deze waarden te testen, heeft de Europese sanitair-armaturenindustrie onder de paraplu van de VDMA het onafhankelijke classificeringsysteem WELL ontwikkeld. Het Prevista inbouwreservoir van Viega is als eerste bekroond met het 4-sterrenlabel voor gebruik in woonomgevingen en 6-sterrenlabel voor gebruik in openbare omgevingen.

Prevista voorwandsysteem

Het Prevista voorwandsysteem van Viega is bekroond met het WELL-certificaat.

Voor inbouwreservoirs staat het efficiënte watergebruik volgens de WELL-criteria voorop. Hiertoe worden de reservoirs getest op onderhoudsvrije werking bij geringere spoelwaterhoeveelheden. Het Prevista inbouwreservoir van Viega heeft bij een volledige spoeling van de toiletpot conform EN 997 de hoogste waterefficiëntie. Daardoor kreeg het in de categorie ‘Home’ de hoogste score. Bovendien kan de spoeling eenvoudig en zonder gereedschap op kleinere hoeveelheden worden ingesteld: van 3,5 tot 7,5 liter volume bij de volledige spoelhoeveelheid en van 2 tot 4 liter bij een deelspoeling.

Maximale score bij hygiëne

Voor de toepassing ‘Public’ bij de WELL-certificering gelden twee aanvullende hygiënecriteria. Zo wordt ook beoordeeld of voor het inbouwreservoir contactloze bedieningsplaten worden geleverd en of een automatische hygiënespoeling bij gebruiksonderbrekingen mogelijk is. De veelvuldig met designprijzen bekroonde bedieningsplaten uit de series Visign for Style, Visign for More en Visign for Public, worden gecombineerd met het Prevista voorwandsysteem en omvatten contactloze varianten. Daarnaast wordt optioneel een automatische spoelmogelijkheid bij gebruiksonderbrekingen geboden. Hiermee werd bij de WELL-juryleden het maximale puntenaantal behaald.
Of het nu om natbouw of droogbouw gaat: het inbouwreservoir van Prevista is in alle gevallen gelijk. Dat zorgt voor een aanzienlijke vereenvoudiging van de installatie. Bovendien kunnen aannemers en installateurs de beslissing over bedieningsplaten als onderscheidend designelement uitstellen tot het moment waarop met de inrichting van de badkamer of het toilet wordt begonnen.