Klus op hellende dak wordt eenvoudig met speciale dakladder

Artikel delen

Heb je een klus waarbij je moeilijk het dak opkomt? Of een dure steiger moet huren? Met de speciale dakladder van Solide N.V. en DAS worden reparaties aan dakpannen, schilder- of onderhoudswerk aan een dakkapel of het schoonmaken van zonnepanelen makkelijker en veiliger. Bovendien zorgt deze dakladder ervoor dat pannen, leien of riet niet door de voeten van de dakwerker worden geraakt. Tevens is de ladder voorzien van speciale houten profielen zodat beschadigingen worden uitgesloten.

man op dak met ladder

Mischa Bos: “We hebben bij de ontwikkeling van deze dakladder goed geluisterd naar de adviezen van dakwerkers. Bijvoorbeeld de extra breedte van de sporten zodat je met twee voeten naast elkaar kunt staan. De sporten staan ook meer naar voren zodat je met zwaardere veiligheidsschoenen goed stabiel staat. De werking van de ladder is verder uiterst praktisch: de ladderelementen van 2 en 3 meter zijn te koppelen tot 9 meter lengte. Die vallen in één vlak; je hebt dus geen hinderlijke doordrukpunten op het dak zoals bij een gewone uitschuifladder. De nokhaak is eenvoudig te monteren. Bijzonder is dat je de hele lengte makkelijk over het dak schuift en dan in z’n geheel kunt omdraaien – zonder torsieproblemen – om de nokhaak te verankeren. Ons product is daarin uniek.”

De dakladder van Solide en DAS is bezig aan een grote opmars, ziet Mischa Bos. “De ladder is geschikt voor dakpannen, leien en rietbedekking. De maximale dakhelling is 45 graden. Als je ziet hoeveel werkzaamheden op een dak nodig zijn, aan pannen, schoorstenen, dakkappelen, dakramen en (schoonmaken van) zonnepanelen, dan heb je voor een paar honderd euro een praktische oplossing met onze dakladder, waarop ook nog 10 jaar garantie wordt gegeven. Als je regelmatig je zonnepanelen laat schoonmaken, dan heb je die investering er heel snel uit.”

Solide N.V.
www.solide.com
DAS
www.dasladders.be