Klus op hellende dak wordt eenvoudig met speciale dakladder

Artikel delen

Of het nu gaat om reparaties aan dakpannen, schilder- of onderhoudswerk aan een dakkapel of het schoonmaken van zonnepanelen, met de speciale dakladder van Solide N.V. wordt de klus makkelijker en veiliger. Bovendien voorkomt deze dakladder dat pannen, leien of riet niet door de voeten van de dakwerker worden geraakt. Omdat de ladder bovendien is voorzien van speciale houten profielen, worden ook op die manier beschadigingen uitgesloten.

Luc Verberckt legt uit: “We hebben bij de ontwikkeling van deze dakladder goed geluisterd naar de adviezen van (Belgische) dakwerkers. Bijvoorbeeld de extra breedte van de sporten, zodat je met twee voeten naast elkaar kunt staan. De sporten staan ook meer naar voren, zodat je met zwaardere veiligheidsschoenen goed stabiel staat. De werking van de ladder is verder uiterst praktisch: de ladderelementen van 2 en 3 meter zijn te koppelen tot 9 meter lengte. Die vallen in één vlak en je hebt dus geen hinderlijke doordrukpunten op het dak zoals bij een gewone uitschuifladder. De nokhaak is eenvoudig te monteren. Bijzonder is dat je de hele lengte makkelijk over het dak schuift en dan in z’n geheel kunt omdraaien – zonder torsieproblemen – om de nokhaak te verankeren. Ons product is daarin uniek.”

De dakladder van Solide is in België een groot succes, ziet Verberckt. “In Nederland zijn de hellende dakvormen in principe gelijk en de ladder is geschikt voor dakpannen, leien en rietbedekking. De maximale dakhelling is 45 graden. Als je ziet hoeveel werkzaamheden op een dak nodig zijn, aan pannen, schoorstenen, dakkappelen, dakramen en (schoonmaken van) zonnepanelen, dan heb je voor een paar honderd euro een praktische oplossing met onze dakladder, waarop ook nog 10 jaar garantie wordt gegeven. En als je regelmatig je zonnepanelen laat schoonmaken, dan heb je die investering er heel snel uit.”

Solide N.V.
www.solide.com