Douchegoot, onmisbaar design element?

Artikel delen

Wie denkt dat een douchegoot een onbelangrijk onderdeel van de badkamer is, heeft het mis. De vormgeving van de badkamer krijgt steeds meer aandacht en de douchegoot is hierbij een onmisbaar design-element. Om potentiële ergernissen over de inbouw en onderhoud van een douchegoot voor altijd de kop in te drukken introduceert ACO de ShowerDrain S+. Deze minimalistische design douchegoot won de Red Dot Design Award 2021. Deze douchegoot is eenvoudig te reinigen, eenvoudig te installeren en ziet er fraai uit.

Puur en slank ontwerp

Traditionele douchegoten hebben een rooster gecombineerd met een onderbak met ingebouwd afschot waarin het water wordt opgevangen en afgevoerd. In deze onderbak kan vuil achterblijven en aanhechten. Bij de nieuwe ACO ShowerDrain S+ zit het afschot juist in de bovenkant van de douchegoot. Het water stroomt over het profiel naar een smal sleufje met daaronder enkel een compact puthuis. Dit elegante minimalistische design en de chique uitstraling zorgen voor de finishing touch in iedere badkamer.

Eindeloze schoonheid

Om te genieten tijdens het douchen is een frisse uitstraling en een snelle waterafvoer noodzakelijk. Een vieze doucheafvoer vormt hierbij ergernis en smet, op iedere badkamer. Het reinigen van de ShowerDrain S+ gaat eenvoudig en snel. Even een zachte doek over het douchegootprofiel en hij glimt weer. Zodra je merkt dat het douchewater minder snel wegloopt, verwijder je het doucherooster zonder gereedschap met de slimme “tip&flip” functie. Door op het ACO logo op het rooster de drukken opent deze eenvoudig. Het haarzeefje voorkomt dat lange haren in de leidingen komen en hier verstoppingen veroorzaken. Na het schoonmaken van het haarzeefje kun je eventueel het deelbare stankslot reinigen. De kwalitatief hoogwaardige douchegoot is uitgevoerd in elektrolytisch gepolijst RVS. Dit materiaal voorkomt vuilaanhechting en het ontstaan van kalkvlekken op het rooster.

Slim te installeren

De echte innovatie zit hem in de slimme installatiedeksel voor de installateur. Deze deksel heeft twee functies. Hij beschermt het af fabriek aangebrachte afdichtingsmembraan en zorgt ervoor dat er tijdens de inbouw geen bouwpuin in het puthuis en de afvoerleiding terecht komt.

Maar, de deksel is ook een installatiehulp bij:

  • plaatsbepaling van het puthuis
  • het op hoogte stellen
  • uitlijnen en waterpas stellen
  • testen waterdichtheid

Hierdoor is de installatie verrassend eenvoudig. Geen ergernis en lekker fris.

ACO
www.aco-showerdrain.nl