In de spotlight

Producten
Artikel delen

Deze douchegoot maakt eindgebruiker én installateur blij

Grote tegels zijn niet meer weg te denken uit de doucheruimte. Maar, de uitdaging bij deze tegels is een juist ontwerp van de afwatering. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook technisch moet de gekozen oplossing namelijk passen bij de toegepaste tegel en het mogelijke vloerafschot in de badkamer. Met name bij een groter formaat tegel of natuursteen is een douchegoot de ultieme oplossing. Hierbij hoeft het geadviseerde afschot van 2% namelijk slechts in één richting gemaakt te worden.

Douchegoot

Een douchegoot lijkt iets onbeduidends klein, je spoelt er douchewater mee weg en het moet goed functioneren. Toch is er in de afgelopen jaren iets veranderd. Want: de badkamer is een leefruimte geworden waar je mag genieten en ontspannen. De douchegoot is daarin een onmisbaar designproduct geworden.

Puur en slank ontwerp

DouchegootTraditionele douchegoten hebben een rooster gecombineerd met een goot met V-bodem waarin het water wordt opgevangen en afgevoerd. Wat het probleem is, is dat in deze goot vuil kan achterblijven en aanhechten. Bij de nieuwe ACO ShowerDrain S+ zit het afschot daarom juist in de bovenkant van het douchegootprofiel. Het water stroomt over het oppervlak naar een smal sleufje met daaronder enkel een compact puthuis. Dit elegante, minimalistische, design en chique uitstraling zorgt voor de finishing touch in iedere badkamer! De goot is bovendien slim te installeren. De ShowerDrain S+ zorgt niet alleen voor een optimale wellness-ervaring bij de eindgebruiker, maar haalt ook veel ergernis weg bij de installateur en biedt vele inbouwvoordelen.

Eindeloos mooi

Een vieze doucheafvoer vormt een smet op iedere badkamer. Het reinigen van de ShowerDrain S+ gaat eenvoudig en snel. Even een zachte doek over het roosterprofiel en hij glimt weer! Als je merkt dat het douchewater minder snel wegloopt, is het puthuis makkelijk bereikbaar. Verwijder hiervoor het rooster zonder gereedschap met de slimme ‘tip&flip’ functie. Het haarzeefje voorkomt dat lange haren in de leidingen komen en verstoppingen in het leidingwerk veroorzaken. De kwalitatief hoogwaardige ShowerDrain S+ is uitgevoerd in elektrolytisch gepolijst RVS. Dit materiaal voorkomt vuilaanhechting en het ontstaan van kalkvlekken op het rooster.

Douchegoot

Duurzaam matzwart door PVD behandeling

PVD is een chemische behandeling onder druk. De behandeling maakt het mogelijk om metalen voorwerpen, zoals de ShowerDrain S+, te voorzien van een kleur. Het materiaal wordt hierdoor duurzamer, sterker en krasbestendiger dan met een poedercoating. Met een PVD bewerking hoef je niet bang te zijn dat je schoonmaakmiddel de kleur van de goot zal aantasten. ACO kan het ShowerDrain S+ douchegootprofiel leveren in de kleur matzwart.

Aco
www.aco.nl

BouwTotaal