Hoe zorg je met een douchegoot voor de onverwachte finishing touch?

Artikel delen

Inloopdouches zijn hip, veilig en praktisch. Door het ontbreken van drempels wordt de kans op vallen verkleind en dit zorgt voor meer veiligheid voor jong en oud! Een inloopdouche kan eenvoudig worden aangepast aan de grootte van de badkamer en een ander groot voordeel is dat een inloopdouche veel ruimtelijker oogt dan bijvoorbeeld een douchecabine. Vergeet daarbij zeker niet dat een inloopdouche ook nog eens makkelijker schoon te houden is!

Badkamer met inloopdouche

Het feit dat een inloopdouche geen drempel heeft kent ook zijn nadelen. Als water niet goed wegloopt bestaat het risico dat de hele badkamervloer onder water komt te staan en dat is uiteraard niet de bedoeling! Daarom is een juist ontwerp van de afwatering cruciaal zodat het zo snel mogelijk wordt afgevoerd. Met name bij een groter formaat tegels of natuursteen is een ACO-douchegoot de ultieme oplossing. Hierbij hoeft het geadviseerde afschot van 2% slechts in één richting gemaakt te worden en hoeven tegels niet te worden verzaagd. Dit is veel mooier en bespaart een hoop werk!

Kies een douchegoot die past bij het badkamerontwerp

De vormgeving van de badkamer krijgt steeds meer aandacht en de douchegoot is hierbij een onmisbaar designelement. Vaak wordt een standaard RVS douchegoot met sleufrooster toegepast, maar wist je dat je enorm veel keuze hebt wanneer het om douchegoten gaat? Laat je inspireren en bepaal zelf welke douchegoot het beste past bij het badkamerontwerp. Denk bijvoorbeeld eens aan gekleurde douchegoten die mooi passen bij gekleurde badkamerarmaturen!

Douchegoot met warmteterugwinning

Kies voor duurzaam

Als je een badkamer gaat (ver)bouwen en je wil energie besparen, dan hebben we goed nieuws! De ACO ShowerDrain X combineert het nuttige met het aangename: je plaatst een fraaie douchegoot en realiseert tegelijkertijd energiebesparing en comfortverhoging. Het principe van de ShowerDrain X wtw douchegoot (Warmte terugwinning) is eenvoudig. De warmte-uitwisseling vindt plaats met een warmtewisselaar die in deze wtw-douchegoot is ingebouwd. Door de voorverwarming van het kraanwater is er veel minder warm water nodig om de gewenste douchewatertemperatuur van ca. 38°C te krijgen.

Kortom

Douchegoten geven de onverwachte finishing touch aan de sanitaire ruimten. Er bestaat volop keuzemogelijkheden in kleuren en materialen. Van klassiek tot trendy. Van een no-nonsense uitstraling tot een hotel-look. Er is altijd wel een ShowerDrain die past bij de gewenste stijl.

ACO
www.aco-showerdrain.nl