‘Next level safety’ dankzij de verstelbare bouwtrap

Artikel delen

Verban de ladder, gebruik een bouwtrap; dat is de heldere boodschap van EasyStairs, leverancier van tijdelijke toegangstrappen. Directeur/eigenaar Gert Huisman: “Een ladder is prima om conform de regelgeving korte tijd werkzaamheden uit te voeren tot bepaalde hoogte, maar een ladder is niet geschikt om op of van een verdieping te geraken. Dat is onveilig en dus ook verboden. Gelukkig zien aannemers en bouwplaatsmedewerkers die gevaren zelf in en wordt gekozen voor onze verstelbare bouwtrappen om de toegang tot verdiepingen te overbruggen. Dat zorgt letterlijk en figuurlijk voor ‘next level safety’.”

laddersEasyStairs levert veilige en flexibele toegangstrappen voor bouwplaats, evenemententerrein en tijdelijke woon- of containerunits. Huisman: “De aandacht gaat uit naar de praktische voordelen. Zoals de flexibiliteit doordat de trappen in hoogte verstelbaar zijn en het scharnieren van treden van de trap zodat je de juiste hellingshoek kunt instellen. Daarnaast wordt gekeken naar veiligheidsaspecten. Denk aan leuningen die zorgen voor extra veiligheid, zeker als vaklieden spullen naar boven meetillen en zich kunnen vasthouden aan de leuning in plaats van stapsgewijs aan de sporten van een ladder.”

De bouwtrappen van EasyStairs vervangen inmiddels op veel bouwplaatsen de ladders. “Het is onverantwoord om je mensen provisorische trappen en gammele ladders te laten gebruiken om een verdieping te betreden. Dat kan en moet veiliger, conform de regelgeving, want je mag ladders daarvoor niet gebruiken. Bekijk op onze website welke voordelen bouwtrappen qua doelmatigheid en veiligheid bieden. Ze zijn in aluminium of staal verkrijgbaar en reiken tot een hoogte van 4,15 meter. En zie onze andere oplossingen, zoals de verdiepingstrap, steigertrap, keldertrap, verstelbare trap, trappentoren en brandtrap/noodtrap.”

EasyStairs
www.easystairs.nl