Rode kubus voor de intelligente zonwering

Artikel delen

Het flexibele Smart Home systeem homee bundelt talrijke toepassingen zoals licht, verwarming of veiligheid van verschillende zendnormen. Die kan de gebruiker comfortabel per spraakbesturing, handzender of app besturen. WAREMA breidt de modulaire Smart Home centrale homee nu uit met een geautomatiseerde zonwering.

Het flexibele Smart Home systeem homee bundelt talrijke toepassingen zoals licht, verwarming of veiligheid van verschillende zendnormen. Die kan de gebruiker comfortabel per spraakbesturing, handzender of app besturen. WAREMA breidt de modulaire Smart Home centrale homee nu uit met een geautomatiseerde zonwering.

Het modulaire homee concept brengt met zijn kubusprincipe orde in de Smart Home wereld. De basis vormt de witte Brain Cube, die alle gegevens versleutelt en lokaal opslaat. Door verdere kubussen voor de zendstandaarden Z-Wave, ZigBee en EnOcean kan het willekeurig sterk worden uitgebreid. Daar is de rode WAREMA kubus voor het draadloze systeem WMS nieuw bijgekomen, die alle intelligente zonweringsproducten van WAREMA besturen kan. Mogelijke toepassingen zijn bijvoorbeeld buitenjaloezieën, rolluiken, screens, lamellendaken, zonneschermen met warmtestralers en LED-lichtstroken.

Verschillende sensoren voor temperatuur, helderheid of beweging zenden de meetwaarden naar de Brain Cube, die ze analyseert en de passende commando’s naar de draadloze systemen zendt. Ook handmatige besturing is mogelijk, de gebruiker kan per app-commando de zonwering bedienen. Met de zogenaamde homeegrammen is een eenvoudige programmering voor automatische besturing mogelijk.

De verschillende installaties kunnen niet alleen via de homee app of een spraakbesturing worden bediend, maar ook via de handzenders van elke in het systeem geïntegreerde fabrikant. Zo kan de WMS Hand- of Wandzender van WAREMA ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de lichtkleur te veranderen of de temperatuur van de verwarming te regelen.

WAREMA International GmbH
www.warema.nl