Succesvolle plaatsing gebruiksklare prefab badkamers in Groningen

Artikel delen

Ga maar na: eigen douche én eigen toilet voor allemaal. Studentenhuisvesting anno nu. Duurzaam, energiezuinig, gedurfd en mooi. De Duindoornstraat en Esdoornlaan zijn al klaar, aan de Kornoeljestraat wordt door aannemer Van Wijnen de laatste hand gelegd.

gebruiksklare prefab badkamers

Eens een flat, altijd een flat toch? Daar denken ze bij woningcorporatie Lefier en AAS architecten duidelijk anders over. De drie onverwoestbare en aardbevingbestendige ‘geraamten’ uit 1969 zijn netjes blijven staan, wel zo duurzaam.

Het gebouw is dan wél aanzienlijk gegroeid in de breedte; het heeft meer ‘vlees op de botten’ gekregen, simpelweg door de strakke, nieuwe gevel een paar meter naar buiten te plaatsen. Niet alleen afscheid van het kille beton, de metalen raamkozijnen en de oubollige primaire kleuren uit de Sixties, ook een fiks aantal verse vierkante meters extra woonruimte per eenheid. Uitgekiend benut, zodat iedereen mag rekenen op een hoogsteigen complete S-pod badkamer. Je hoeft geen student bacteriologie in een overbevolkt studentenhuis te zijn om te weten waarom dat zo fijn is. Een deel-wc is toch een stuk minder cool dan een groene deelscooter.

“Plus wat verduurzaming betreft, met het oog op onze klimaatdoelstelling; we willen dat onze huurders in 2050 CO2-neutraal wonen. De flats hebben nu allen het zuinigste energielabel A, omdat alles van top tot teen goed geïsoleerd is, inclusief de gevel. De verwarming is van Warmtestad.”, aldus Van Wijnen. De S-pod badkamers zijn eenvoudig in te delen, uitneembaar en na opknappen opnieuw inzetbaar.

S-pod
www.s-pod.nl