Sneller en duurzaam bouwen met geprefabriceerde modules

Artikel delen

Een nieuw appartementengebouw M’DAM in Monnickendam. Vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Ontworpen op basis van het Finch Buildings concept en gedachtegoed. Modulair ontwikkeld en aanpasbaar naar omgeving en omstandigheden. Gasloos, circulair, CO₂-loos en snel.

Compleet circulair, duurzaam en snel

Het woningbouwplan omvat 62 unieke koop- en huurappartementen, gelijkvloers, extreem energiezuinig en gemaakt van eerlijke materialen. De Groot Vroomshoop is verantwoordelijk voor de engineering, productie en realisatie! Op dit moment draait de fabriek in Enschede op volle toeren. in de twee grote productiehallen van de fabriek van De Groot Vroomshoop worden alle modulaire houten appartementen industrieel geprefabriceerd, per truck naar de locatie getransporteerd en samengesteld tot het grootste massief houten woongebouw van Nederland.

Faay op Maat

Faay produceert voor dit project de niet-dragende binnenwanden. Scheidingswanden voor totaal tien woningen per week! De gebruikte Faay scheidingswanden hebben een kern van vlas en zijn speciaal voor dit project aan weerszijden voorzien van een sterke en stootvaste toplaag van Rigidur. Verder is elk element standaard voorzien van twee geïntegreerde sleuven voor elektra en/of datacommunicatieleidingen en zijn de wandcontactdozen (volgens koperskeuze) in het werk gefreesd en ingebouwd. Alle wanden zijn vervolgens per woning gepakketteerd, gelabeld vervoerd naar De Groot Vroomshoop in Enschede.

Circulaire wand met een kern van vlas

Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit vernieuwbare grondstoffen – zoals vlas – een zeer interessante optie. De vlaskern zorgt voor stabiliteit, geluidwerendheid, een goede brandwerendheid en een zeer hoge schroefvastheid. Vlas is hernieuwbaar en milieuvriendelijk. En daarbij is er weinig milieubelasting bij de productie van vlas. Tijdens de teelt neemt het vlas namelijk CO₂ op en zet dit om in zuurstof en tijdens het verwerkingsproces heeft het een lage energie-inhoud en daarom weinig impact op het milieu.

Duurzame samenwerking

Ontwikkelaar: BMB ontwikkeling B.V. uit Limmen (onderdeel van VolkerWessels).
Architect: Finch Buildings uit Amsterdam.
Prefabrigace en bouw: De Groot Vroomshoop Groep (tevens onderdeel van VolkerWessels).

Faay
www.faay.nl