Extra hoog doorslijpvermogen voor uiteenlopende materialen

Artikel delen

Universele diamant doorslijpschijven hebben het voordeel dat ze gebruikt kunnen worden om uiteenlopende materialen door te slijpen. Vaak moeten ze echter qua doorslijpvermogen en standtijd in gespecialiseerde schijven hun meerdere erkennen. De nieuwe Klingspor DT 900 UX biedt beide: een uitstekend doorslijpvermogen voor een groot aantal materialen en geschikt voor de zwaarste toepassingen en allerhoogste eisen. Het geheim: geplaatste diamanten.

Oleg Bergheim, productmanager diamantgereedschappen bij Klingspor, legt uit: “De diamantsegmenten die verantwoordelijk zijn voor het snijvermogen van een diamant doorslijpschijf bestaan uit bindingsmateriaal en industriële diamanten. Deze beide componenten worden gemengd, geperst en gesinterd. Hierbij is de verdeling van de diamanten in de binding onregelmatig. Dat wil zeggen dat er in het segment op sommige plaatsen meer diamanten aanwezig zijn dan op andere. Als gevolg hiervan varieert het snijvermogen. Bij het nieuwste Klingspor product DT 900 UX worden de diamanten gezet. Dat wil zeggen dat de diamanten laag voor laag in de matrix worden geplaatst. Dit proces is weliswaar aanzienlijk complexer, maar het resultaat is een hoog snijvermogen. Daarnaast is de doorslijpschijf voorzien van zogenaamde koelgaten die oververhitting van de schijf tegengaan.”

Remco Welbergen, Key-Account-Manager Klingspor Nederland, belicht de voordelen in de praktijk voor de gebruikers. “Uit test blijkt dat dat deze diamant doorslijpschijf in vergelijking met traditionele universele doorslijpschijven tot 40% hoger doorslijpvermogen bezit. In de dagelijkse praktijk vormt dit extra vermogen een aanzienlijk tijd- en kostenvoordeel. De gebruiker kan de schijf bijna twee keer zo lang gebruiken als andere gangbare universele schijven. Met name gebruikers die in de dagelijkse praktijk een groot aantal sneden moeten maken, kunnen profiteren van de duurzaamheid van deze professionele schijf.”

Klingspor
www.klingspor.nl