Samen planten 🌱🌳

Artikel delen

Afgelopen zaterdag heeft Hoenderdaal Fasteners met een groep collega’s en hun kinderen 500 Douglasbomen geplant.

Bomenplantdag hoenderdaal

Vijf jaar lang 1550 bomen

bomenplantdag hoenderdaalVijf jaar lang worden jaarlijks 1550 bomen geplant op het landgoed Prattenburg “Mijn zoontje en ik hebben er tot nu toe tien geplant”, zegt Bart Veldhuizen, met zoon Rémi (1) op de arm. Die kijkt met een knalgroene schep in de hand toe, hoe collega’s om hen heen bomen hun nieuwe thuis geven. Het is gezellig!

Samenwerking met stukje natuur

Hoenderdaal Fasteners wil graag een stukje bijdragen aan de CO2-reductie en is daarom een 5-jarige samenwerking aangegaan met Stichting Stukje Natuur. Zij gaan met de bijdrage van Hoenderdaal Fasteners jaarlijks 1550 nieuwe bomen aanplanten op Landgoed Prattenburg in Veenendaal. Met de aanplant van in totaal 7750 klimaat robuuste boomsoorten zoals Esdoorn, Kastanje en Douglasbomen gaan ze naar verwachting in 50 jaar tijd ongeveer 775.000 kilo CO2 opslaan.

Woningtekort

Bomen zijn de natuurlijke luchtfilters van de aarde; ze nemen CO2 op uit de lucht als ze groeien. Deze opgenomen CO2 wordt opgeslagen in het hout en de CO2 blijft dus opgeslagen als je hiermee bouwt. Deze natuurlijke CO2-opslag is een belangrijke oplossing om klimaatverandering tegen te gaan, en de houtbouw kan ons in Nederland helpen het woningtekort op te lossen.

mensen met bomen

“Wat zou het prachtig zijn als we over vijftig jaar onze Dynaplus schroeven kunnen gebruiken om te bouwen met hout van hier door ons geplante bomen.”

Daarnaast is het bos gewoon heel erg mooi! Om in te ontspannen of van te genieten in het weekend. “Hoe leuk is het om straks een wandeling te kunnen maken in een door ons zelf aangelegd stukje natuur te midden in een prachtig bos dat direct aan Veenendaal grenst!?”

groep mensen

Hoenderdaal Fasteners
www.hoenderdaal-fasteners.nl