Polycarbonaat is de ideale kunststof voor veiligheidsbeglazing

Artikel delen

Inbraakwerende beglazing wordt de laatste jaren steeds vaker bij nieuwbouw- en renovatieprojecten toegepast. Belangrijkste reden hiervan is de toenemende criminaliteit en het daaraan gekoppelde gevoel van onzekerheid. De kunststof Polycarbonaat is voor inbraakwerende beglazing het materiaal bij uitstek om hiervoor in te zetten. Zo heeft Polycarbonaat een aantal eigenschappen die onderscheidend zijn ten opzichte van bijvoorbeeld glas. De optische zuiverheid en de zéér hoge slagvastheid zijn een unieke combinatie die Polycarbonaat platen een grote voorsprong geven. Zo zijn Polycarbonaat platen maar liefst zo’n 250 keer sterker dan glas bij gelijke dikte. Dit maakt deze uniek kunststof uitermate geschikt voor bouwkundige beglazings- en beveiligingstoepassingen.

Polycarbonaat

Het bewerken van Polycarbonaat gaat snel en eenvoudig

Voor uitvoerders en aannemers is het een voordeel dat Polycarbonaat platen snel en eenvoudig bewerkt kunnen worden. Meestal kan dit met de standaard gereedschappen worden uitgevoerd. Zo zijn Polycarbonaat platen goed te zagen, te frezen, te boren en te verspanen. Op vinkkunststoffen.nl is uitgebreide informatie over het bewerken van Polycarbonaat te vinden.

LEXAN™, al jarenlang leidend in de markt van Polycarbonaat platen

Binnen de markt voor Polycarbonaat platen is het merk LEXAN™ al decennia lang een begrip. Lexan platen worden gebruikt voor veel verschillende soorten toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn veiligheidsbeglazing, overkappingen, lichtreclames en de productie van machinekappen. Deze extreem sterke kunststof is te verkrijgen in vele uitvoeringen, formaten en diktes. De uitvoeringen LEXAN EXELL™ D en LEXAN MARGARD™ MR5E zijn hierbij bijzonder geschikt voor massieve veiligheidsbeglazing.

Lexan Exell D platen hebben een, aan beide zijden aangebrachte, UV-coating. Deze UV-coating beschermt de plaat tegen vergeling ten gevolge van weersinvloeden. Voor Lexan Exell D platen geldt een gelimiteerde garantie van 10 jaar tegen vergeling, verlies van lichttransmissie en breuk, waarbij de garantievoorwaarden vooraf zijn op te vragen.

Lexan Margard MR5E platen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen die wat krasgevoeliger zijn. Deze Margard MR5E uitvoering is aan beide zijden voorzien van een super kraswerende coating. Voor deze platen geldt een gelimiteerde garantie van 7 jaar tegen breuk, vergeling en coating delaminatie. De garantievoorwaarden zijn vooraf op te vragen.

Vink Kunststoffen
www.vinkkunststoffen.nl