Bouwen aan de toekomst

Artikel delen

Meilof Riks bv ontwikkelt, produceert, levert en monteert kwalitatief hoogwaardig maatwerk in aluminium dak- en gevelproducten. In ruim een kwart eeuw heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een gerenommeerd partner van woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders.

Woning in blaricum

Meilof Riks heeft alle disciplines in huis voor de productie en montage van maatwerk aluminium dak- en gevelproducten voor de zakelijke markt: verkoop, meedenken in het voortraject, werkvoorbereiding, productie en montage. Het bedrijf onderscheidt zich door hun aluminium bouwproducten in lengtes tot wel 16 meter. Hiermee bedienen ze onder meer woningcorporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, architecten en vastgoedbeheerders.

Passende oplossingen bij woningbouw

Meilof Riks denkt graag met je mee. Wanneer het bedrijf vroeg in het bouwproces betrokken wordt, wordt samen met jou een passende oplossing gevonden voor jouw project. Er is namelijk vaak meer mogelijk dan verwacht. De duurzame aluminium producten worden geproduceerd, geleverd én door eigen montageteams gemonteerd. Dit verkort de doorlooptijd op de bouw. Voor de seriematige woningbouw levert Meilof Riks veel prefab aluminium dakgoten, hemelwaterafvoeren, luifels en windveren. Duurzaam, volledig recyclebaar en onderhoudsarm. Kortom: een besparing op de kosten.

Nieuwbouw woningen

Kostenbesparende oplossingen bij utiliteitsbouw

Door Meilof Riks vroegtijdig in het bouwproces te betrekken, kan het bedrijf zorgen voor kostenbesparende oplossingen. De lichtgewicht producten vragen geen zware achterconstructies. “De duurzame aluminium producten worden geproduceerd, geleverd én door ons montageteam gemonteerd. Dit verkort de doorlooptijd op de bouw. Voor de utiliteitsbouw produceren wij veel prefab aluminium dakgoten, dakranden, afdekkers en kaders. Deze geven elk gebouw een unieke uitstraling, zowel bij hoogbouw als bij laagbouw. Onze duurzame bouwproducten zijn te produceren in diverse modellen, kleuren en stijlen; naadloos in lengtes tot wel 16 meter.”

“Wij nemen jou de zorg uit handen bij renovatie”

“Bij renovatie nemen wij de zorg voor daken en gevels graag uit handen door de levering en montage van onze producten te realiseren. Desgewenst kunnen we demontage en aanvullende werkzaamheden van de bestaande goot verzorgen. Onze onderhoudsarme aluminium producten passen bij iedere bouwstijl, zowel bij het behouden van de authentieke uitstraling als bij het moderniseren ervan. Halen koudebruggen de isolatiewaarde onderuit? Onze geïsoleerde gevelbanden dragen bij aan het verhogen van het energielabel. En wordt de buitenschil of de daken van woningen vernieuwd en geïsoleerd? Dan passen de bestaande goten vaak niet meer. Ook daarvoor hebben wij een ruime keuze uit prefab aluminium beugel- en zelfdragende goten en windveren.”

Meilof Riks
www.meilofriks.nl