Kunststof dakbanen voor universele toepassing

Artikel delen

WECAL heeft op de vakbeurs Daken & Zaken de kunststof dakbanen Mapeplan® Plus (PVC) en Mapeplan® TI (TPO) van Polyglass® geïntroduceerd. Deze dakbanen kunnen zowel in geëxposeerde daken (Broof t1 en vliegvuurbestendig) als in intensieve en extensieve daktuinen kunnen worden toegepast.

De vraag naar universele kunststof dakbanen groeit. Groene daken en rookvrije zones met tegels op industriedaken zijn actuele thema’s. Net als daken waarop (vanwege brandveiligheid) achteraf geballaste PV-systemen worden aangebracht. Mapeplan® Plus (PVC) en Mapeplan® TI (TPO) bieden een passende oplossing voor deze daktypen.

Voor beide producten geldt dat deze zowel in mechanisch bevestigde daken als in geballaste daken kunnen worden ingezet. Voor Mapeplan® TI (TPO) dakbanen geldt dat ze van nature wortelwerend zijn terwijl aan Mapeplan® Plus (PVC) fungiciden zijn toegevoegd om weekmakermigratie door micro-organismen te voorkomen.

Mapeplan® TI (TPO) wordt standaard geleverd in de kleur Smart White met SRI 102, Mapeplan® Plus (PVC) is tegen een meerprijs verkrijgbaar in de kleur wit met SRI 105.

Voor beide dakbanen geldt dat na het thermisch lassen van een overlapverbinding de overlap sterker is dan de dakbaan zelf. Mapeplan® TI (TPO) bevat geen stoffen die uit kunnen logen, bij Mapeplan® Plus (PVC) is dat beperkt mogelijk in de vorm van uittreden weekmaker. Beide producten zijn daarmee geschikt om toegepast te worden in combinatie met daktoepassingen met waterretentie en grijswatersystemen.

Voor WECAL geldt hierbij eigenlijk altijd het project als basis, waarbij de eisen die aan dakgebruik gesteld worden, de projectsituatie en gebouwbestemming het uitgangspunt vormen van een gedetailleerd maatwerkadvies.

WECAL Dak- & Isolatietechniek
www.wecal.nl