“Hoe langer je leert en groeit, hoe beter!”

Artikel delen

Kieran de Reus (23) weet doorgaans precies wat hij wil. Maar een opleiding kiezen, dat bleek andere koek. Na een blauwe maandag programmeren, elektra en robotica tijdens een studie Mechatronical Engineering ging hij terug naar de tekentafel. De zoektocht naar zijn intrinsieke interesses leidde hem naar de hbo-studie Civiele Techniek. Want fietstochten met opa langs de Limburgse gemalen, dijken en sluizen, dat vond ‘ie machtig mooi!

Portret bouwheld

Tijdens diverse stages leerde Kieran naast het vak ook zichzelf goed kennen. “Mijn eerste stage speelde zich vooral af achter de computer. Dat bleek gewoon niets voor mij.” Een tienweekse buitenstage bij Boskalis was dan ook een logische stap, en na zijn eerste dag was hij verkocht. Niet alleen de machines maakten indruk, ook beviel de andere manier van communiceren hem goed. “Op de bouwplaats klets je met iedereen, van uitvoerder tot vaklui. Een kantooromgeving kan soms zo stijf zijn.”

Als afgestudeerd waterbouwkundige lag de wereld van sluisbouw en dijkverbetering aan Kierans voeten. Toch spookte het door zijn hoofd dat de civiele sector zoveel meer is dan dat. “Ik wilde mijn rugzak vullen met relevante werkervaring, want hoe langer je leert en groeit, hoe beter!” Dus hield hij zijn oren en ogen open voor eventuele andere interessante kansen. En toen was daar: de Construction University.

Druk maakt diamanten

Het vrijblijvende introductiegesprek met Building Heroes focuste in de basis op Kierans wensen. “Het was verfrissend dat er eerst aan mij werd gedacht. Daarna zijn we pas gaan kijken welke functie bij mijn skills en wensen paste. Klinkt misschien gek, maar veel recruiters werken precies andersom.” Uiteindelijk viel de keuze op een driejarig multi-company traineeship binnen de infrasector. Zijn eerste stop? Betonbouwer Mobilis, waar hij zich in korte tijd van werkvoorbereider ontwikkelde tot uitvoerder. “Ik vind het fijn om zoveel verantwoordelijkheid te krijgen. Ze zeggen niet voor niets: diamanten worden onder druk gevormd.” De Reus heeft dan ook liever een volle agenda dan dat hij duimen draait. “Soms is het aanpoten, maar we hebben een goed team en met de juiste begeleiding kom ik er altijd wel uit.” De opleidingsdagen van de Construction University vormen daarnaast een stabiele basis voor groei. “Na alleen de introductie realiseerde ik me namelijk dat fouten en ervaringen van mede trainees mij ook inzichten bieden.”

Geen uitdaging uit de weg

Wanneer we Kieran vragen naar zijn ambities, hoeft hij niet lang na te denken. “Misschien cliché, maar dan treed ik graag in de voetsporen van m’n vader die projectmanager is. Aansturen, aanpakken en samen groeien, dat lijkt me wel wat!” Maar ook ‘het onbekende’ ontdekt de Reus maar wat graag om zichzelf uit te dagen. “Ik ben van nature nieuwsgierig en wil altijd alles tot op de bodem uitzoeken.” Mede daarom is zijn toekomst nog niet in beton gegoten en droomt Kieran over dynamitage – ook wel slopen met explosieven – en off-shore bouwen. Want een sector met zoveel spannende werkvelden, daar weet ‘ie wel raad mee.

Building Heroes gelooft dat alleen door samen te werken, te delen en te geven, we de branche samen verder brengen. Bouwhelden is een samenwerking met Building Heroes, hét Thuishonk voor de helden in bouw & infra. Meer weten? Ga naar www.buildingheroes.nl.