Techniek Nederland sluit aan bij RGS

Artikel delen

Op 1 januari 2023 heeft Techniek Nederland zich aangesloten bij de stichting Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Doel is samen met de collega-brancheorganisaties Aedes, OnderhoudNL en Bouwend Nederland te werken aan het verder ontwikkelen en implementeren van deze samenwerkingsmethode tussen zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers, alsmede tussen opdrachtnemers onderling. Dit maakte voorzitter Doekle Terpstra bekend tijdens een webinar van stichting RGS waarin de nieuwe RGS-publicatie ‘Kwaliteit in balans’ werd gelanceerd.

Installateur die raam installeert

Doekle Terpstra verheugt zich op de samenwerking binnen de stichting RGS: “Installateurs zijn een belangrijke schakel in de hele renovatie- en verduurzamingsketen. Er ligt een enorme verduurzamingsopgave en wij zien deze in de praktijk bewezen methode van samenwerking ook als middel om de verduurzaming te versnellen. Daarbij hebben we elkaar hard nodig. Onze leden hebben al veel ervaring op mogen doen met opdrachtgevers en partners in de keten die RGS toepassen. Logo RGSHet is dus goed om dit samen verder te ontwikkelen.” Aedes, OnderhoudNL en Bouwend Nederland zijn blij met de toetreding. Het zorgt voor verdere verbreding van het draagvlak onder RGS en het verder verrijken van RGS met installatiekennis.