Maak ondergrondse constructies waterdicht

Artikel delen

Ondergrondse constructies, zoals kelders en civiele werken, zijn kwetsbaar voor waterinfiltratie. Sika Nederland biedt waterdichtingsoplossingen die niet alleen lekkages voorkomen, maar ook het leefklimaat verbeteren en de gebruiksmogelijkheden vergroten.

Waterdicht maken van ondergrondse constructies

Een product in dit assortiment is Sika Boom®-405 Water Stop: een 2-componenten, zelfexpanderend polyurethaanschuim dat zorgt voor betrouwbare waterdichte afdichtingen.

Snel en effectief: Sika Boom®-405 Water Stop

Het product is gemaakt om snel uit te harden, zonder dat luchtvochtigheid nodig is. Dankzij de slimme formule en hoge dichtheid met een fijne, voornamelijk gesloten celstructuur, biedt het schuim een waterdichte afdichting voor diverse toepassingen, zoals buisdoorvoeringen, ronde leidingen of bij buisverbindingen.

Veelzijdig en makkelijk in gebruik

Een eigenschap van Sika Boom®-405 Water Stop is de mogelijkheid om het verwerkingsproces te onderbreken. Met de speciale verpakking kan de klus gepauzeerd en later weer opgepakt worden door simpelweg de spuitmond te vervangen. Dit maakt het niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook kosteneffectief.

Getest en bewezen

Sika Boom®-405 Water Stop is uitgebreid getest op waterdrukken tot 1 bar (10 m waterkolom), waardoor het geschikt is voor verschillende omgevingen en toepassingen. Het is herbruikbaar, doordat één spuitbus op meerdere momenten kan worden gebruikt. Hiermee worden kosten bespaard en wordt verspilling geminimaliseerd.

Toepassingen en voordelen

Het polyurethaanschuim is ideaal voor diverse toepassingen, zoals doorvoeren van buizen of leidingen, kabelgoten, buisverbindingen in mangaten, geprefabriceerde betonelementen en buizen tot een diameter van 200 mm (buisstop). Het kan zowel binnen als buiten, boven en onder de grond worden gebruikt.

Kenmerken:

  • Getest voor waterdrukken tot 1 bar (10 m waterkolom).
  • Herbruikbaar: bespaart kosten en bepekt verspilling.
  • Klaar voor gebruik, geen vooractivering nodig.
  • Snelle uitharding voor efficiënte resultaten.
  • Goede dimensionale stabiliteit na uitharding, wat krimp of na-expansie voorkomt.
  • Uitstekende thermische isolatie.
  • Makkelijk te bewerken: kan worden (bij)gesneden, geschuurd en geschilderd naar wens.

Sika
nld.sika.com