Passieve brandveiligheid steeds belangrijker: in nieuwbouw en renovatie

Artikel delen

Passieve brandwerende producten, die opgenomen zijn in de constructie van een gebouw, zijn de primaire middelen waarmee het verspreiden van vlammen, hitte en rook wordt beperkt. Tevens wordt de brandveiligheid enorm vergroot!

Het juist toepassen van deze producten leveren niet alleen een bijdrage aan de structurele stabiliteit van een gebouw, maar ook wordt de uitbreiding van vlammen en rook beperkt en daarmee ook de doorslag én overslag van brand tussen compartimenten. Het creëren van brandcompartimenten in een gebouw is een essentieel onderdeel van passieve brandveiligheid. Het idee hierachter, is de uitbreiding van rook en vuur in geval van brand te beperken tot één compartiment en hiermee de uitbreiding van de brand te vertragen. Dit geeft personen de mogelijkheid het gebouw veilig te verlaten en biedt brandweerlieden de tijd om in actie te komen en het vuur te bestrijden.

Passieve brandveiligheid:

• Redt levens
• Beperkt materiële schade
• Minimaliseert zakelijke verliezen
• Beschermt het gebouw, waardoor het na de brand toegankelijk blijft

Passieve brandveiligheid wordt steeds belangrijker, in nieuwbouw en renovatie. Onder de merknaam Zwaluw FireProtect heeft Den Braven een compleet aanbod aan passieve brandwerende oplossingen ontwikkeld voor toepassingen in dilatatie- en aansluitvoegen én openingen en doorvoeringen tussen brandcompartimenten. Deze producten hebben als uitgangspunt een (kosten-) efficiënte oplossing te bieden met de nieuwste technologie. Alle producten en toepassingen zijn volledig getest en gecertificeerd volgens de laatste Europese Normen (EN 1366-4 en EN 1366-3). Meer informatie over dit concept op onderstaande website.

Den Braven
www.denbraven-fireprotect.nl