Nieuwe Q CELLS zonnepanelen voor maximale opbrengst van uw eigen dak

Artikel delen

Hanwha Q CELLS, heeft een nieuwe serie zonnepanelen ontwikkeld die 20 procent meer levert dan standaardproducten en 5 procent meer opbrengst belooft. Als men bijvoorbeeld vijf kilowatt op een eengezinswoning wilt installeren, heeft men slechts 16 in plaats van 20 zonnepanelen nodig, wat de installatietijd verkort en de totale kosten aanzienlijk vermindert.

Hogere opbrengsten op kleinere oppervlakken: Met de nieuwe Q.PEAK DUO-G5-serie.

Minder verlies en minder lichtreflectie

De opbrengsten van de nieuwe Q.PEAK DUO G5-serie zijn gemaximaliseerd door de Q CELLS- ontwikkelaars uit Thalheim in Saksen-Anhalt, met name door twee technologische innovaties: De cellen werden in twee gelijke helften opgedeeld, waardoor de stroom per cel gehalveerd wordt en de vermogensverliezen van elk paneel met een factor 4 werden verminderd. Bovendien hebben de ontwikkelaars de zonnecellen met dunne ronde draden aangesloten in plaats van platte draadverbindingen, die er niet alleen beter uitzien, maar ook minder schaduw en minder lichtreflecties garanderen. Samen met andere vernieuwingen leiden beide innovaties tot een toename van het totale rendement met 5 procent.

Van de kern tot een hoge kwaliteit

Dit heeft ook de onafhankelijke jury van de toonaangevende Intersolar Europe zonnebeurs overtuigd, die in juni de Intersolar Award aan de zonnepanelen heeft toegekend. „Wij maken innovaties toegankelijk“, legt Jochen Endle, Hoofd Bedrijfscommunicatie bij Hanwha Q CELLS in Duitsland, uit. Hij gaat verder: „Omdat we niet alleen panelen produceren maar ook onze eigen cellen vervaardigen, zorgen we voor een hoge kwaliteit, vanaf de kern.“
De zonnepanelen van de nieuwe Q.PEAK DUO-G5-serie zijn beschikbaar met 320 watt (geheel zwart) en 330 watt aan vermogen en worden verkocht via gecertificeerde installateurs in heel Europa. Q CELLS verleend twaalf jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie. Naast zonnepanelen biedt het bedrijf de juiste energieopslag en draagconstructies aan voor montage op puntdaken en platte daken.

Geheel in zwart: Het Q.PEAK DUO BLK-G5-zonnepaneel.