Onbeschaft: culinaire beleving op de bouwplaats

Artikel delen

Alles is bizar aan de kokende bouwvakkers. Hamburgersaus uit de kitspuit, smoking-BBQ op een cementmolen en spareribs-op-maat van de cirkelzaag. Henk van Keulen lanceert het concept Onbeschaft en wordt nu al overvallen door de massale interesse.

Het concept, dat Henk uitwerkte in samenwerking met reclamebureau Veconet, begon als wild idee op een avond. Henk doet niets liever dan heerlijk koken. Henk: “Tijdens mijn jaren in de horeca heb ik al van alles voorbij zien komen. Lekker koken is een basisvoorwaarde om ieder evenement en feest tot een succes te maken. Dat doen we met duurzame, biologische en lokale ingrediënten. Maar de beleving zit in de gewaagde combinatie van kwaliteitsgerechten én entertainment. Die maakt de beleving spectaculair.”

Herkenning

Het concept Onbeschaft bestaat uit een complete roadshow boordevol over-the-top verrassingen, passend bij kleine en grote events. Zo’n beetje alle elementen uit de bouwwereld komen aan bod in de show die Henk met zijn team opvoert. Natuurlijk een schaftkeet die compleet is uitgerust met alles wat een BBQ-show nodig heeft. Het leuke is de herkenning die Henk tot stand brengt bij zijn publiek. Werkgevers zoals aannemers en opdrachtgevers willen hun bouwvakkers graag bedanken op originele wijze. Meestal treedt Henk daarom op in de omgeving van de bouwplaats bij start bouw, oplevering of het bereiken van het hoogste punt.

Bier

Stefan Verschoor, reclameman en bedenker van BBQ-bier haakt ook aan bij het concept. Stefan: “We ontdekten dat een goed stuk vlees eigenlijk geen bijpassend bier heeft. Bij Onbeschaft schenkt Henk daarom ons heerlijke BBQ-bier op de tap en op de fles waarbij de smaak van het stoere vlees echt tot zijn recht komt. De eerste events op bouwterreinen waren al een groot succes. We krijgen inmiddels ook aanvragen van doe-het-zelf-zaken, bouwbeurzen en personeelsfeesten.”
Onbeschaft blijkt een succesvol idee. Er staan al evenementen met meer dan 800 bezoekers op het programma. Henk is al druk en krijgt het drukker. “Dat is waar we het voor doen. Juist in deze wintertijd wordt een lekkere warme hap op de bouwplaats bijzonder gewaardeerd”, besluit Henk van Keulen die zichzelf met bouwhelm, werkbroek en grof gereedschap onvergetelijk maakt.

Meer weten? Kijk op www.henkvankeulen.nl/onbeschaft/