Je vak bijhouden bij de Tegel Academy

Artikel delen

Iedere tegelzetter moet een vakopleiding hebben gehad: daarover bestaat geen twijfel. Maar hoe houd je die kennis actueel, in de snel veranderende wereld om ons heen? Voor de veranderingen in het vak, het leren werken met nieuwe materialen en ondernemerskennis kan ook de meest ervaren vakman terecht bij de door BOVATIN opgerichte ‘Nederlandse Innovatieve Tegel Academy’ (NITA).

 

NITA is aangesloten bij de Europese koepel van Innovatieve Tegelacademies EITA en Europese federatie van tegelbrancheorganisaties EUF. Kortom: er is regelmatig Europees overleg met vakgenoten, waardoor er veel kennis wordt ontsloten.
Bij de NITA konden tegelzetters hun vakkennis tot dusverre vergroten door het volgen van middagcursussen bij het NOA-opleidingscentrum in Veenendaal. Vorig jaar was er aandacht voor Tegels, Tuinen en Terrassen. Door de grote temperatuurverschillen buiten gelden er immers andere regels voor tegelwerk dan binnen. Andere cursussen waren ‘De geheimen van de XXL-platen’, ‘Ondergronden herkennen, testen en beoordelen’ en ‘Actuele juridische basiskennis voor tegelzetters.’
NITA heeft nu ook afspraken met de 29 geassocieerde leden van BOVATIN (lijm-, tegel- gereedschaps- en andere fabrikanten plus handelshuizen); zo wordt een nóg groter tegelzetterspubliek bereikt. De trainingen worden nu dan ook steeds gezamenlijk verzorgd, al of niet op locatie. NITA-voorzitter Ton Borrenbergs: “Maar een training in een regio, bijvoorbeeld voor een groep bedrijven, blijft ook mogelijk!”

Meer informatie: www.nitacademy.eu.