Verantwoord renoveren met droogbouw en- natbouwsystemen

Artikel delen

Energietransitie, klimaatakkoord, gasloos bouwen, energie neutraal: allemaal termen van deze tijd. Maar hoe doe je dat nou bij renovatie? Laag temperatuur verwarmingssystemen vragen andere manieren van het verspreiden van de warmte in de woning.

Renovatie en monumenten vragen om vernieuwende oplossingen. Zo heeft WARP Systems systemen die op de vloer, de wand of het plafond geplaatst kunnen worden. Dit zijn het SpeeTile natbouwsysteem en het SpeeTherm droogbouw systeem.
Het SpeeTile natbouwsysteem is zeer geschikt voor vloer, wand en plafond. Met een opbouwhoogte vanaf 15mm inclusief de afwerklaag is het een van de laagste vloerverwarmingssystemen in zijn soort. Het systeem wordt op de vloer afgewerkt met een egalisatiemortel en op de wand en het plafond met stuc.

Het SpeeTherm droogbouwsysteem bestaat uit EPS-vloerplaten waarin Aluminium profielen worden gelegd. Het hele systeem wordt droog verlegd en kent dan ook een zeer schone manier van verwerken. Het is licht en kan daardoor ook op minder stabiele houten vloeren geplaatst worden. Het systeem is demontabel waardoor bijvoorbeeld een monument zonder schade voorzien kan worden van vloerverwarming. Ook dit systeem heeft een opbouwhoogte vanaf 15mm.
Door de lage opbouwhoogte ligt het vloerverwarmingssysteem dicht onder het te verwarmen oppervlak waardoor de verwarming snel reageert. Bijkomend voordeel is dat de watertemperatuur lager kan worden ingesteld wat een betere COP van de warmtepomp oplevert.

WARP systems
www.warp-systems.nl