Wie duurzaam aan de toekomst werkt, wint!

Artikel delen

Kies natuurlijke grondstoffen. Produceer met hernieuwbare energiebronnen. Maak producten die lang meegaan. Zorg ervoor dat het product na gebruik geen afval wordt. Dat zijn de leidende principes voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid.

SOPREMA put voor onderzoek en ontwikkeling heel wat inspiratie uit die cradle to cradle filosofie. De circulaire economie, waarbij producten zo ontworpen worden dat er niets verloren gaat, is geen utopie. Het nieuwe natuurlijke isolatieprogramma van PAVATEX is volledig rond deze milieuvriendelijke principes opgebouwd. De natuur zelf levert de grondstof voor het houtvezelisolatiemateriaal: houtsnippers. En na gebruik wordt PAVATEX geen afval, maar vormt de grondstof voor de opwekking van CO2-neutrale, schone energie.
“Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop. In de zoektocht naar een zo klein mogelijke ecologische impact en een zo hoog mogelijke kwaliteit, stelt SOPREMA een nieuw product voor. Absolute blikvanger en game changer bij de houtvezelisolatiematerialen, is Pavaflex Plus,” vertelt Manfred van Kammen, Technisch Adviseur Bouw bij SOPREMA.

Pavaflex Plus is een uiterst duurzame cradle to cradle oplossing. Bijzonder is het uitmuntende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. “De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel daken, binnenwanden als plafonds.”
“Pavaflex Plus kent drie winnaars: het milieu, de gebouweigenaar en de bouwprofessional. De ecologische impact is minimaal gedurende de hele levenscyclus. Dit zonder in te leveren op kwaliteit. Het product biedt maximale bescherming tegen temperatuurschommelingen en geluidsoverlast, bespaart op de energiefactuur en heeft een lange levensduur.” Ook de bouwprofessional is niet vergeten. “Pavaflex Plus is makkelijk op maat te snijden, snel te monteren en irriteert de huid niet,” besluit de heer Van Kammen.

SOPREMA
www.soprema.nl