Multifunctionele panelen voor eigentijdse badkamerrenovatie

Artikel delen

Om aan bestaande badkamers een nieuw elan te geven worden flexibele en doordachte oplossingen gevraagd. Zoals de mogelijkheid voor een eigentijdse afwerking. Die mogelijkheid bieden de JACKOBOARD Plano-panelen. Ze zijn licht van gewicht, 100% waterafstotend en op iedere ondergrond toepasbaar. Aan beide zijden zijn de panelen voorzien van een gemodificeerde mortellaag, waardoor ze direct betegel- en bepleisterbaar zijn. Voor elke badkamer is daarmee een decoratieve afwerking naar keuze te realiseren.

De Plano-panelen zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen hardschuim en aan weerszijden voorzien van een bijzondere buitenlaag. Deze bestaat uit een glasvezelstructuur, bekleed met speciale mortel. Hierdoor kunnen alle soorten afwerkingen rechtstreeks op de panelen aangebracht worden.

Het is ook mogelijk verschillende materialen op hetzelfde paneel te gebruiken: tegels op gedeelten die blootgesteld worden aan waterspatten en behang, een pleisterlaag of verf op de rest van de oppervlakken. Ze zijn verkrijgbaar in drie afmetingen (1.300 x 600 mm, 2.600 x 600 mm en 2.600 x 900 mm) in de diktes vanaf 4 mm tot en met 80 mm.

De panelen zijn volledig waterafstotend en kunnen op iedere ondergrond worden aangebracht, inclusief oneffen, beschadigde en/of gescheurde ondergronden, Bij oneffen oppervlakken is het voldoende om de ondergrond met mortel vlak te maken. Voor niet-hechtende ondergronden dient men een primer aan te brengen en de panelen mechanisch met slagpluggen te bevestigen. Ook is het mogelijk om de panelen op een houten of metalen structuur te monteren.

Jackon Insulation Gmbh
www.jackon-insulation.nl