Repair Care introduceert vernieuwd product: BIO FLEX™ COOL

Artikel delen

Per 1 november is BIO FLEX™ COOL verkrijgbaar in het Repair Care assortiment. Dit product is de verbeterde én duurzamere versie van DRY FLEX® COOL, welke door de komst van BIO FLEX™ COOL uit het assortiment verdwijnt.

Begin 2019 introduceerde Repair Care met de BIO FLEX™ ALLROUND het eerste product in de nieuwe lijn van biobased houtreparatiemiddelen. Met de BIO FLEX™ COOL is het tweede product van deze productlijn een feit. Naast een groter percentage biobased grondstoffen (35% i.p.v. 10%) is ook de verwerkbaarheid aanzienlijk verbeterd. Doordat het product meer ‘body’ heeft, is het beter te modelleren. Bovendien is de reparatiepasta geschikt voor grotere reparaties: tot 50mm, waar dit voorheen 40mm was.

De korte uithardingstijd is uiteraard overeind gebleven. Hierdoor is BIO FLEX™ COOL nog steeds het snelst uithardende reparatieproduct bij lagere temperaturen. Het biedt een ideale combinatie van groen en snel. Ook voor diegenen voor wie groen werken geen bewuste keuze is. BIO FLEX™ COOL hardt onder 10ºC namelijk een stuk sneller dan DRY FLEX® 4 en 16.

De belangrijkste productkenmerken van BIO FLEX™ COOL:

  • De snelst uithardende biobased reparatiepasta onder 10ºC;
  • ‘OK Biobased’ gecertificeerd door TÜV Austria (met 1 ster);
  • Reparatiedikte: 5 – 50mm bij 10ºC; 5 – 25mm bij 10 – 20ºC;
  • Verwerkingstijd: 20 – 25 minuten;
  • Schuur- en overschilderbaar na 15 uur (bij 10ºC);
  • Zeer goed modelleerbaar.

BIO FLEX™ COOL is vanaf 1 november verkrijgbaar bij de verkooppunten van het schildersassortiment.