Valbeveiliging en beton: een perfecte combinatie!

Artikel delen

Beton is in de bouw een van de meest voorkomende grondstoffen. Het plaatsen of storten hiervan gebeurt regelmatig op hoogte. Valbeveiliging is noodzakelijk, maar collectieve bescherming is niet altijd mogelijk. Safe Site biedt hiervoor verschillende slimme oplossingen.

Is er geen collectieve bescherming aanwezig? Door het gebruik van tijdelijke ankerpunten kunnen medewerkers toch veiligheid werken. Er zijn verschillende tijdelijke en duurzame ankerpunten beschikbaar. Als je een ankerpunt vlakbij in het beton nodig hebt, zijn herbruikbare enkelvoudige ankerpunten een goede optie. Deze werken met hetzelfde principe als dat van een keilbout. Je boort een gat, maakt dit schoon, plaatst het anker en borgt het. Hoe harder je aan het anker trekt, hoe vaster het komt te zitten. Na gebruik haal je de borging eraf en verwijder je het anker. Het gat in het beton kun je dichtsmeren.

Om gebouwen goed te kunnen onderhouden is ook valbeveiliging noodzakelijk. Helaas wordt dit tijdens de bouw nog niet altijd meegenomen. Er zijn cosmetische bezwaren tegen de lelijke gaten of zichtbare ankerogen of er wordt gewoonweg niet voldoende bij stil gestaan. Ook hiervoor heeft Safe Site een oplossing. In een geboord gat kun je een stalen huls chemisch verankeren. Hierin plaats je een ankeroog die met een bajonetsluiting vast zit. Na gebruik verwijder je het anker eenvoudig, waarna je het gat netjes met een plastic dopje kunt afdekken.

Welke tijdelijke ankerpunten je ook gebruikt, zorg ervoor dat je altijd goed op de hoogte bent van de eisen die de gebruiksaanwijzing stelt aan het werken met ankerpunten. Wil je meer weten over ankerpunten voor beton of over valbeveiliging in het algemeen? Neem dan contact op met Safe Site.

www.safesite.nl