Zo werk je veilig met elektra!

Artikel delen

Wanneer je werkt met elektra, ligt gevaar altijd op de loer. Zorg er daarom voor dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zodat risico’s beperkt blijven. Hoe je dat doet? Dat vertellen wij je graag!

Tips bij het werken met elektra

VDE tangen

Elektriciens werken doorgaans het meest met VDE tangen en scharen. De handvatten zijn geïsoleerd, zodat de persoon die een stroomkabel doorknipt waar nog spanning op staat geen stroomschok krijgt. VDE is een keurmerk voor gereedschappen die geïsoleerd zijn tot voltages van 1.000 Volt. VDE gereedschap is ook opgenomen in het assortiment van Ironside en gemakkelijk te herkennen door de kleur combinatie geel/rood.

Werken met elektra blijft een risicovol vak. Neem gerust contact met ons op als je twijfel over de veiligheid van jouw gereedschap!