Kortere, gemakkelijk mee te nemen MST-waterpas

Artikel delen

De MST-waterpas is het sterkste en de meest gevoelige waterpas van Hultafors. De gereedschapmaker brengt nu een nieuwe versie op de markt, die korter is en daarmee makkelijker mee te nemen. Beide waterpassen bieden de hoogste precisie bij bijvoorbeeld het aanpassen van deuren of ramen.

“MST is een robuuste waterpas ontwikkeld voor werk dat een hoge gevoeligheid vereist, zoals regels uitzetten of het plaatsen van deuren, ramen en keukens”, zegt Per Eriksson, Product Development Manager bij Hultafors. “Het model is nu verkrijgbaar in twee lengtes waarbij de kortere versie, MST 75, licht is en gemakkelijk mee te nemen en ideaal voor het stellen van deurkozijnen, ramen en keukens. De langer versie, MST 180, heeft drie libellen terwijl de kortere er twee heeft.”

Het nieuwe en verbeterde MST-waterpas heeft een slagvastte bloklibellen, die UV-bestendig zijn en bestand zijn temperatuurveranderingen. Daarnaast heeft de waterpas een +30% vergrootlens en lichtgevende reflector voor gemakkelijker aflezen. De vloeistof binnenin de libelle is een oliemengsel met lage viscositeit, dat bestand is tegen temperatuurveranderingen, ultraviolet licht en statische elektriciteit. “Een andere finesse zijn de gaten in het profiel die het mogelijk maken om bijvoorbeeld keukenkasten aan muren te hangen. Je schroeft de MST rechtstreeks op de muur, laat de kasten erop rusten tijdens het bevestigen en tenslotte schroef je de MST los” zegt Eriksson.

MST is gemaakt van een sterk aluminium profiel van 100×25 mm en weegt 1180 g/m. Bovendien is de waterpas eenvoudig te reinigen en wordt het geleverd met ergonomische handgrepen voor optimale prestaties.

Hultafors
www.hultafors.nl