Bijzondere vloeren

Artikel delen

De tijd van hoogpolig tapijt ligt alweer ver achter ons. Harde vloerbekledingen zijn veel praktischer in gebruik en de mogelijkheden zijn tegenwoordig schier eindeloos. Laminaat, parket, pvc, coating, gietvloeren, tegels; het is allemaal mogelijk. Maar ook een betonnen vloer kan een fraaie uitstraling hebben. En wat te denken van een glazen vloer? Wij kozen de vijf mooiste voor u uit.

Tekst: ing. Frank de Groot

 

Kokosvloer.

De kokospalm is officieel een grassoort. Maar kun je nu van gras een houten vloer maken? Jazeker, want kokoshout is harder dan eiken en andere veel toegepaste houtsoorten. Het heeft bovendien een warme en exclusieve uitstraling en geolied kokoshout valt op door zijn bijzondere naaldtekening. Daarmee is het geschikt voor diverse in- en outdoor-toepassingen. CoCoWood is leverancier van deze duurzame vloer. Het hout komt namelijk van kokospalmen die geen kokosnoten meer leveren.

Bamboevloer.

Een verouderd uiterlijk is bij de meeste dames een schrikbeeld, maar bij vloeren vinden we het juist heel mooi. MOSO® levert daarom de Topbamboo collectie. Het verouderde uiterlijk van deze vloeren sluit aan op de huidige vraag naar houten vloeren met gebruikssporen. Na slechts vijf jaren groei zijn Moso bamboe stammen al rijp voor de oogst. Na de oogst worden de holle stammen in de lengterichting gespleten in strips, waarvan de binnen- en buitenlaag worden verwijderd. De strips worden gedroogd, gecrushed en vervolgens onder zeer hoge druk geperst tot Density® bamboe, dat harder is dan de beste eiken- of tropisch hard houten plank.

Glazen vloer.

Wie durft? De nieuwe glazen balkons aan de oost- en westkant van de Eusebius kerktoren op 60 meter hoogte bieden een fenomenaal en vrij uitzicht op Arnhem en omgeving. Elk balkon weegt circa 2.500 kilogram en is onder meer met stalen kabels aan de toren bevestigd. De glasplaat die de bodem vormt, kan met gemak maximaal zes personen dragen. Foto: Raimond Spekking / Wikimedia Commons.

Tegelmotief.

Tegelbedrijf Oud-Beijerland levert duurzame vloeren en wanden met een uit tegels gesneden motief. Bijna elk ontwerp is mogelijk. Uit de vloer/wand tegels wordt het ontwerp gesneden en uit een contrasterende kleur de ontbrekende delen. U moet het zien als een puzzel. Vloeren en wanden bestaan dan volledig uit kleurechte en slijtvrije tegels. Zoals bij deze kapperszaak.

Betonnen vloer.

U houdt van de stoere uitstraling van beton. Dan ga je natuurlijk zorgen dat al het beton in zicht blijft: zowel in het plafond, de kolommen als de vloer. Minimalistisch, maar wie er van houdt: ook erg fraai!