Vloeren (en trappen) afdekken en beschermen tijdens een bouwproject

Artikel delen

Tijdens nieuwbouw, verbouw of renovatie worden bestaande en nieuwe vloeren flink op de proef gesteld. Smerige schoenen, wielen van rolkarren, vallend gereedschap, verf en andere viezigheid kunnen een vloer op meerdere manieren beschadigen. Dit kan dure herstelwerkzaamheden met zich meebrengen. In de praktijk worden vloeren daarom afgedekt met producten van Easydek. Hierdoor wordt de vloer beschermd en worden (dure) reparaties achteraf voorkomen.

Trap afdekken met Easydek’s Multi Cover Standard, Frame Cover en Multi Board.

Voor elke vloer het juiste product

Elke vloer is anders. Tapijt, parket, vinyl, gietvloer of natuursteen. Easydek heeft voor elk type vloer een specifieke oplossing. Zo zijn er zelfklevende folies voor bijvoorbeeld tapijt en speciale vliezen die kwetsbare ondergronden beschermen zoals parket, tegels of gietvloeren. De producten van Easydek zijn eenvoudig in gebruik en bieden snel een optimale bescherming. Omdat de producten zelfklevend zijn, kunnen deze toegepast worden op zowel vloeren als trappen om zodoende een veilige werkomgeving te creëren. Naast deze producten heeft Easydek ook handige hulpmiddelen om snel grote oppervlaktes af te dekken. Met de Easydek Applicator kan tot 1.000 m2/u worden afgedekt.

Carpet Cover met Fibercoat

Afdekken van tapijt

Carpet Cover is het product voor het afdekken van tapijt. De zelfklevende folie biedt een optimale bescherming tijdens de meest intensieve werkzaamheden. Carpet Cover van Easydek is het enige product op de markt dat is voorzien van Fibercoattm Fibercoattm is een speciaal ontwikkelde kleeflaag, die zorgt voor een optimale hechting aan moderne tapijtsoorten, die vanuit de fabriek worden voorzien van een anti-vuil coating. Daarnaast is er ook een gecertificeerde brandveilige Carpet Cover, voor projecten waar hoge eisen worden gesteld aan brandveiligheid. Naast de standaard 100micron versie is er tevens een 200micron dikke versie, die de hoogste graad van bescherming biedt.

Afdekken harde vloeren

Voor het afdekken van harde vloeren zijn er verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de ondergrond, de inzetduur en de werkzaamheden die plaats gaan vinden, zijn er verschillende producten die variëren in prijs en mate van bescherming. Voor gedegen advies staan de adviseurs van Easydek klaar om het juiste product te adviseren.

Afdekken vochtgevoelige vloeren

Voor het afdekken van nieuwe gietvloeren, parket of natuursteen is het belangrijk dat de vloer niet hermetisch wordt afgesloten. Vocht in het natuurproduct kan niet uitwasemen en dit kan vlekken en verkleuringen veroorzaken. Om deze vloeren optimaal te beschermen heeft Easydek ademende producten die damp­open zijn vanaf de onderkant en die vuil en vocht vanaf de bovenkant niet doorlaten.

Afdekscan geen overbodige luxe

Voor de optimale bescherming van een project wordt Easydek al in de voorbereidende fase geconsulteerd. Welke materialen worden toegepast? Hoe lang moet het bescherming bieden? Welke werkzaamheden gaan er plaatsvinden? Dit zijn belangrijke vragen om vooraf in kaart te brengen. Zodat de producten op het juiste moment beschikbaar zijn. Speciaal hiervoor heeft Easydek de afdekscan ontwikkeld om vooraf het beste product te kiezen, voor zowel vloeren, wanden, kozijnen, liften, trapopgangen etc.

Heeft u binnenkort een project dat u wilt beschermen? Bel 033 – 285 92 24 of surf naar www.easydek.com/afdekscan