Meer vermogen bij kleine haakse slijpers

Artikel delen

Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd een serie van 1.100 en een van 1.350 Watt toegevoegd. En dan gaat het niet alleen om cijfers: de nieuwe machines van 1.100 Watt hebben circa 20% meer vermogen, maar behouden desondanks hun slanke greep van 194 mm, dezelfde als bij de bestaande slijper van 900 Watt.

De haakse slijpers uit de 1.100-Watt-serie zijn met hun greepomvang van 194 mm bijzonder handig en dankzij de Marathon-motor tevens uiterst krachtig en duurzaam.

“Met deze slanke slijpers kunnen bijvoorbeeld kleine onderdelen, waarbij vaak van positie moet worden gewisseld, snel en flexibel worden afgebraamd“, zegt productmanager Christoph Sautter. De nieuwe haakse slijpers uit de serie van 1.350 Watt vervangen de huidige serie van 1.250 Watt. “Daarmee bieden we een goede middenweg tussen de kleinere haakse slijper van 1.100 Watt en de krachtige slijper van 1.550 Watt“, zegt Sautter. Daarnaast breidt Metabo het aanbod nog verder uit met een uitermate krachtige kleine haakse slijper van 1.700 Watt, om zo nog extra varianten voor de hogere eisen in de metaal- en staalindustrie, de machine- en installatiebouw en pijpleidingconstructies aan te bieden.

In het uitgebreide assortiment kleine haakse slijpers vindt iedereen de passende machine. Daarbij zijn de veiligheidsfuncties altijd op de eisen van de betreffende toepassingen afgestemd.

Marathon in ploegendienst

Deze krachtige machines zijn ook geschikt voor langdurig gebruik en zelfs voor gebruik in ploegendienst. De Metabo Marathon-motor maakt hem door de hoge overbelastingsweerstand bijzonder krachtig en duurzaam. “Met het uitgebreide assortiment aan kleine haakse slijpers bieden wij voor iedere gebruiker en de meest uiteenlopende eisen de passende machine aan“, zegt Sautter.

Dankzij het compacte ontwerp liggen de kleine haakse slijpers van Metabo onder iedere hoek prettig in de hand.

Veiligheid voor iedere eis

Voor iedere toepassing zijn machines met de passende veiligheidsfuncties verkrijgbaar. Voor degenen die op hoogte werken is een valbeveiliging zoals in de DS-uitvoeringen van de 1.700-Watt-serie bijvoorbeeld heel belangrijk. Sommige machines hebben bovendien een snelle rem, die de schijf binnen twee seconden stopt of een dodemansschakelaar, die de machine bij verlies van de controle betrouwbaar uitschakelt. De Autobalancer, die ook al bij de 1.100 Watt serie wordt gebruikt, vermindert de trillingen en zorgt er zo voor dat lang doorgewerkt kan worden zonder gezondheidsrisico’s.