In de spotlight

Producten
Artikel delen

Passieve brandveiligheid steeds belangrijker in bouwprojecten

Bostik heeft al jaren passieve brandwerende producten in haar portfolio. Maar na de samenvoeging met Den Braven was het tijd voor een upgrade van dit assortiment. Onder de naam ‘Bostik FireProtect’ heeft dit vorm gekregen!

Bostik FireProtect is een mooi voorbeeld van het ‘nieuwe’ Bostik. Het concept bundelt de kennis van het passieve brandwerende Zwaluw assortiment en de allerbeste kwaliteiten. Zo ontstond een heel nieuw en zeer compleet concept rondom passieve brandwerende producten: Bostik FireProtect.

Nick Haring, Business Developer en verantwoordelijk voor het brandwerende assortiment, licht toe: “We waren toe aan een uitgebreider assortiment, geschikt voor alle mogelijke toepassingen en van de allerbeste kwaliteit. Door onze krachten te bundelen met andere Bostik-landen, hebben we het concept internationaal kunnen lanceren. Dat heeft twee belangrijke voordelen: de producten zijn zeer breed gecertificeerd en door deze schaalvergroting zijn de producten aantrekkelijk geprijsd.”

Passieve brandveiligheid speelt een steeds belangrijker rol, zowel in nieuwbouw als bij renovatie. Bostik FireProtect is een compleet, volledig gecertificeerd, goedgekeurd assortiment passieve brandwerende producten voor gebruik in bewegende voegen, verbindingsvoegen, openingen en oppervlakte-penetraties tussen brandcompartimenten (EN 1366-3 & EN 1366-4).

De producten onderscheiden zich in de markt door toegankelijkheid. Alle certificaten en documenten zijn direct online te raadplegen op www.bostikfireprotect.nl. “De aannemer kan in een ogenblik alle documenten via de website raadplegen. Dat is niet alleen goed voor het vertrouwen, maar ook voor de snelheid en het soepele verloop van bouwprojecten”, sluit Nick Haring af.

BouwTotaal