Verhoging productiviteit met doorontwikkelde milieuvriendelijke, elektrische verfinstallatie

Artikel delen

Wiltec introduceert samen met Graco de nieuwste versie milieuvriendelijke, elektrische verfpomp E-FLO DC. Deze vernieuwde E-FLO DC kan worden aangesloten op een 380-480 VAC driefasige stroombron en levert tot 25% meer druk dan de oorspronkelijke eenfasige 220-240 VAC-modellen. De vernieuwde driefasige pompen zijn uitgerust met een zeer betrouwbare koolstofborstelloze gelijkstroommotor. Tevens beschikken ze over uiterst betrouwbare 4-kogelpompen voor een optimaal resultaat met minimaal onderhoud.

De verfpompen blinken uit door vlottere en snellere omschakeling met als voordeel een betere en consistentere materiaalstroom ten opzichte van de pneumatische varianten. Dankzij de elektrische aandrijving wordt minder CO2 uitgestoten en wordt er bespaard op de energiekosten. Daarnaast wordt het geluidsniveau drastisch verminderd wanneer een overstap wordt gemaakt op elektrische pompen, resulterend in een rustigere en veiligere werkomgeving.

Verhoging productiviteit

De Graco E-FLO DC is in alle opzichten een verrijking voor elke lakverwerkingssituatie. De geavanceerde regelmodule optimaliseert de vloeistofdruk, het debiet en maakt deze pomp geschikt voor de werking in combinatie met een PLC.
De E-FLO DC kan dienen als transport- en circulatiepomp voor olie, vetten, verven, lakken en coatings en daarnaast kan dit apparaat ook worden ingezet in de spuiterij als verwerkingspomp waarbij de E-FLO DC de pistolen direct zal voeden. De E-FLO DC is uitermate geschikt voor toepassingen in de automotive en zwaarvervoer-, luchtvaart-, hout-, maak- en generieke- industrie.

De nieuwe E-FLO DC pompen verhogen de productiviteit, verbeteren de prestaties en zijn milieuvriendelijk. Daarmee wordt dus ook geld bespaard! De specialisten van Wiltec vertellen er graag meer over.