Central Park in Utrecht bereikt met 90 meter hoogste punt

Artikel delen

De bouw van Central Park, het kantoorgebouw gelegen naast het Stadskantoor en Centraal Station van Utrecht, beleefde gisteren een mooie mijlpaal: het hoogste punt werd bereikt. Dit is gebeurd door het plaatsen van de laatste prefab betonelementen op het dak. Central Park heeft nu een hoogte van 90 meter. Gezien de huidige Corona-situatie is besloten geen feestelijkheden te organiseren. Wel zijn alle werknemers getrakteerd op een speciale lunch.

Central Park

Central Park is een ontwikkeling van Angelo Gordon en APF International die geadviseerd worden door PEAK Development en zal bij oplevering door het Bouwinvest Office Fund in portefeuille worden opgenomen. Het project maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het stationsgebied van Utrecht. Central Park ligt in het kloppende hart van Utrecht, het geografische en dynamische middelpunt van Nederland. Het kantoorpand staat middenin het verhoogde voetgangersgebied dat station Utrecht Centraal, de binnenstad en het Central Business District met elkaar verbindt. Central Park heeft een oppervlakte van 28.000 m2. Op 45 meter hoogte, in het centrale hart van het kantoorpand, wordt een groen en twee verdiepingen hoog tellend park gerealiseerd. Daarnaast zal Central Park beschikken over een BREEAM Excellent certificaat, is het gebouw geheel “all electric” met een WKO installatie die voorziet in de energievoorziening en zonnepanelen op het dak. Voor meer informatie ga naar www.centralpark-utrecht.nl.

Bouw

De bouw van Central Park wordt uitgevoerd door VolkerWessels bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen, die samen Bouwcombinatie Westflank Noord vormen. VolkerWessels onderneming Homij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de installaties. Het ontwerp van het gebouw is tot stand gekomen in een integraal ontwerpproces. Hierbij was Group A verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp, Huygen voor het installatietechnisch advies voor E-, W-, en S-installaties, Van der Vorm voor het constructief ontwerp en Peutz leverde het bouwfysisch advies.

Planning

De bouw verloopt volgens planning en de deuren van Central Park gaan naar verwachting zomer 2021 open.