Tegels en parket afdekken tijdens werkzaamheden

Artikel delen

Nieuwe én bestaande vloeren en trappen moeten na een renovatie, aanbouw of nieuwbouw onbeschadigd worden opgeleverd. Afdekken met een beschermvlies is daarvoor de oplossing. Bepaalde ondergronden, zoals hout en parket, bevatten echter een percentage vocht, zeker als ze recentelijk zijn behandeld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor nieuwe keramische tegelvloeren. Hermetisch afdekken leidt tot aftekeningen en verkleuringen. Neem voor gevoelige ondergronden dus geen risico. Gebruik een damp-open afdekvlies: PrimaCover Evapo.

Uitdampend vocht

Vloeren en trappen van hout en parket bevatten altijd een minimale hoeveelheid vocht. Dat hoort nu eenmaal bij het materiaal. Bij recent gelegde keramische tegels zijn het de voegen waaruit het vocht moet kunnen ontsnappen. Als u een niet volledig doorgedroogde ondergrond hermetisch zou afdekken, vindt het uitdampende vocht geen uitweg. Het hoopt zich op, met verkleuringen als gevolg. Dit leidt tot discussies met uw opdrachtgever over de herstelkosten.

PrimaCover Evapo

PrimaCover Evapo is een lichtgewicht zelfklevend damp-open afdekvlies met een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. Dat betekent dat de ondergrond de kans krijgt om door te drogen, terwijl vuil, verf en vocht van bovenaf geen schade kunnen aanrichten. De beschermende structuur van het polyestervlies zorgt er voor dat ook mechanische beschadigingen worden voorkomen. Deze worden bijvoorbeeld veroorzaakt door puin, vallend gereedschap, klimmaterialen en werkschoenen.

De juiste kleefkracht

Extra veiligheid wordt bereikt doordat PrimaCover Evapo beschikt over de juiste kleefkracht. Het materiaal blijft keurig op zijn plaats liggen, ook op trappen. Na gebruik kan het eenvoudig worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Primaverde BV
www.primacover.com
0416-820248
verkoop@primaverde.nl