Klingspor: producten én service waarop je kunt vertrouwen

Artikel delen

Goede service zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Helaas worden vakmensen in de bouw- en installatiesector niet altijd geholpen bij vragen of met adviezen. Bij Klingspor, leverancier van Europese topkwaliteit schuur-, slijp-, boor- en freesgereedschappen, ontvangt men wél die service als twee-eenheid met de hoogwaardige producten. “Ons uitgangspunt is ‘we doen wat we beloven’ en dat maken we in de praktijk elke dag waar,” stelt Patrick van Minsel, Algemeen Directeur Benelux. “Dat vinden onze klanten bij een eerste kennismaking nog opmerkelijk. Maar dat went kennelijk snel, want we houden onze klanten vast. De vakman heeft Klingspor AG producten omarmd, ook in Nederland.”

hoofdkantoor

Klingspor is een internationaal actief, krachtig en innovatief familiebedrijf op het gebied van schuur- en slijpgereedschappen voor de oppervlakbewerking. De oorsprong ligt in Duitsland, waar Johannes Friedrich Klingspor met lijmproducten begon en snel daarna schuurmiddelen op ondergrond en doorslijp- en afbraamschijven produceerde. Zo werd in 1926 het eerste watervaste schuurpapier in Europa geïntroduceerd en in 1971 de revolutionaire slijpmopschijf. Patrick van Minsel: “We produceren 90% van onze producten in Europa, de overige 10% in China. Het gaat om topkwaliteit. We willen dat de vakman goed z’n werk kan doen, zonder problemen met de kwaliteit of service. Daarom zijn niet alleen onze dealers in het wijdvertakte netwerk in Nederland goed bereikbaar, maar zijn we dat ook zelf. Als je Klingspor belt, krijg je een persoon aan de lijn om je verder te helpen. In principe kun je met onze digitale ‘artikel-selector’ binnen de catalogus op onze website heel makkelijk bij het juiste product voor een specifieke toepassing uitkomen. Dat neemt niet weg dat men regelmatig vragen heeft of advies wil. Onderdeel van onze service is om die gewenste adviezen te geven.”

Proactief ondersteuning vragen

In Nederland is mede vanwege die technische ondersteuning de buitendienst verder uitgebreid naar drie regionaal werkende accountmanagers. Remco Welbergen, Key Accountmanager Klingspor Nederland: “Onze inzet is dat vakmensen zo comfortabel mogelijk kunnen werken met onze producten, dat ze er geen omkijken naar hebben. Dan heb je in feite alleen bij de keuze van het juiste product mogelijk nog contact nodig. Kom gerust met die vragen, zeker als je een specifieke toepassing moet bewerken. Je kunt beter proactief onze ondersteuning inroepen, dan dat je op je werk vastloopt omdat het schuur- of slijpproduct niet voldoet of dat je een ander merk hebt aangeschaft, waarbij blijkt dat goedkoop toch duurkoop is.”

Hele scala voor nabewerkingen

Slijpschijven, stiftfrezen, schuurbanden/wielen, boorkronen, draadborstels, het is een kleine greep uit het brede Klingspor-assortiment dat iedere vakman in de bouw- en installatietechniek nodig kan hebben. Patrick van Minsel: “Wij hanteren als Klingspor het motto ‘alles uit één hand’. We willen het hele scala van grove tot fijne (na)bewerkingen in de bouw bestrijken. Daarom ontwikkelen wij doorlopend nieuwe producten, daar waar de markt om nieuwe oplossingen vraagt, bijvoorbeeld omdat er nieuwe (composiet)materialen worden geïntroduceerd. We hebben in Duitsland een grote development-afdeling die de wensen en noden van klanten beantwoordt met pragmatische noviteiten. We benutten ook de feedback van onze klanten en werken samen met universiteiten om innovaties te vervolmaken. De slijp- en doorslijpschijven voor hoge toerentallen, lamellenschijven en schuurwielen zijn een paar van de grotendeels door ons ontwikkelde en met succes op de markt gebrachte schuur- en slijpmiddelen. De innovaties betreffen overigens niet alleen producten, maar bijvoorbeeld ook milieuvriendelijke verpakkingen. We zijn goed op weg om alle plastic blisterverpakkingen in te ruilen voor ecologisch karton.”

Het Klingspor-team dat de Nederlandse markt bedient, met v.l.n.r. Patrick Van Minsel (Algemeen Directeur), Remco Welbergen (Key Accountmanager), Ruud Augustin (Accountmanager) en Michel Melenhorst (Accountmanager).

Snelle levering

De Duitse hoofdvestiging in Haiger, aan de rand van het Ruhrgebied, waarborgt dat de bevoorrading van de dealers snel plaatsvindt. “Belangrijk voor onze klanten is dat men snel over de gewenste producten kan beschikken. Men kan voor onze producten bij onze dealers terecht; de ijzerwarenwinkel of bouwmaterialenhandel om de hoek. Men kan ook 24/7 op onze website een product uit onze online catalogus bestellen. Heel eenvoudig een product selecteren en dan zie je welke dealer in uw omgeving dit product direct kan leveren. Of wij zorgen ervoor dat het snel bij die dealer wordt aangeleverd. Binnenkort is dat via track & trace te volgen. In onze online catalogus is ons assortiment heel overzichtelijk gerangschikt, inclusief foto’s van de producten. ‘Keep it simple’. Nogmaals, als u er niet uitkomt, schroom niet en bel of mail ons.”

Hoge prestaties voor concurrerende prijs

Patrick van Minsel besluit: “Met kwalitatief hoogstaande producten en concurrerende prijzen zijn wij een toonaangevende leverancier geworden. Gecompleteerd met een persoonlijke service en een betrouwbare logistieke dienstverlening. We doen wat we beloven en u krijgt een optimale prestatie van onze producten voor een aantrekkelijke prijs.”

Klingspor
www.klingspor.nl

 

BouwTotaal 5 – 2021