De ene schroef is echt de andere niet

Artikel delen

In de categorie bevestigingsmaterialen heb je bouten, moeren, ringen, spijkers én schroeven. Heel veel van deze bevestigingsmaterialen zijn bijna identiek aan elkaar vanwege de wereldwijd geldende DIN en ISO-normeringen. OP deze manier passen bouten en moeren overal ter wereld op elkaar. Maar bij schroeven ligt dit anders; de ene schroef is namelijk écht de andere niet!

schutting

Schroeven zijn een van de weinige bevestigingsmaterialen waar je als fabrikant je eigen ontwikkeling in kwijt kunt. Daarom zie je bij schroeven ook verschillende soorten en merken, dat zie je bij bouten, moeren of ringen eigenlijk niet. We zijn bij Dynaplus echt Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van schroeven. We zijn constant op zoek naar de ontwikkeling van nóg betere schroeven. We richten ons op de Nederlandse vakman. We verplaatsen ons zo goed mogelijk in de behoeftes van de gebruiker van onze schroeven om op deze manier mee te denken bij het ontwikkelen van de beste schroefoplossingen; voor optimaal schroefgemak. Zo helpen we zoveel mogelijk mensen makkelijker en beter bouwen met onze schroeven.

schutting

Wij zijn met Dynaplus eigenlijk de enige in Nederland die op deze manier helemaal zelf onze schroeven ontwikkelen. In ons schroevenlab in Veenendaal. We vertalen hier de wensen en behoeftes van de vakman in kwaliteitsproducten. Schroeven die optimaal functioneren en de vakman helpen op een gemakkelijke en veilige manier te bouwen.
Omdat wij korte lijnen met de verwerkers van onze producten onderhouden komen er soms hele specifieke schroefoplossingen voor de Nederlandse markt tot stand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze Dynaplus gevelschroef met een zwarte kop. Ook wel bekend als ‘potdekselschroef’. De gevelschroef was een ontwikkeling op zichzelf, maar dat zwarte kopje is echt voor de voor trend in de Nederlandse markt. Men koopt en gebruikt steeds meer voorgelakte gezwarte planken, daar horen dan ook schroeven met een zwart kopje bij die mooi wegvallen op deze gevelbekleding of rabatdelen. Binnenkort zijn onze gevelschroeven ook met een witte kop leverbaar, want ook in houtland zit men niet stil en zijn wit gespoten rabatdelen inmiddels ook al verkrijgbaar.

schroeven

Het mooie kleurkopje van de gevelschroef is overigens niet het enige pluspunt. Deze schroef kent meer voordelen; hij heeft namelijk een speciale diamant-vormige boorpunt, dit zorgt ervoor dat je plank niet splijt; zonder de plank voor te hoeven boren, zelfs al schroef je heel kort aan de rand. En de kleine cilindervormige kop zorgt voor een nette afwerking én voorkomt door zijn speciale vorm dat het hout ook niet splijt wanneer je de kop op het hout schroeft. Een mooi voorbeeld van een echte schroef-oplossing voor de vakman.

www.dynaplus.nl