Casco massief houten woongebouw gereed

Artikel delen

De laatste bouwfase van appartementengebouw M’DAM is ingegaan. Op dinsdag 15 juni zijn de laatste appartementen met groot transport vanaf de fabriek in Enschede op de bouwlocatie in Monnickendam aangekomen. Hiermee is het drie maanden durende prefabricageproces van de 62 houten appartementen afgerond.

pand in aanbouw

Het complete casco van het woongebouw bestaat uit constructief CLT (kruislaaghout). In het najaar ontvangen de toekomstige bewoners de sleutel. De laatste bouwfase op locatie bestaat onder andere uit het aanbrengen van gevelmetselwerk en stalen gevelelementen op delen van het woongebouw. Ook worden alle technische installaties en zonnepanelen op de daken aangebracht en aangesloten. De algemene ruimten in het gebouw worden afgewerkt en voorzien van elektriciteit en verlichting. Alle 62 duurzame appartementen worden all-electric opgeleverd. Bij de afbouw hoort ook de inrichting van de openbare ruimten, het aanleggen van de parkeerplaatsen en de groenvoorzieningen, en het voorbereiden van de speciale parkeerplaatsen voor elektrische deelauto’s.

pand in aanbouw

Samenwerkende partijen

M’DAM is ontwikkeld door BMB ontwikkeling B.V. uit Limmen (onderdeel van VolkerWessels). Het gebouw is een ontwerp van productontwikkelaar en architect Finch Buildings uit Amsterdam. De prefabricage en bouw van het modulaire houtbouwconcept wordt uitgevoerd door De Groot Vroomshoop (tevens onderdeel van VolkerWessels) in haar Fabriek van Houten Gebouwen. Twintig woningen (ten behoeve van sociale verhuur) in het project worden afgenomen door Wooncompagnie uit Hoorn, tevens mede-initiatiefnemer van M’DAM. In het plan worden naast 22 vrije sector koopwoningen ook 20 sociale koopwoningen gerealiseerd.

Meer informatie: www.woneninmdam.nl