Volle klas gestart met MBO opleiding Glaszetter

Artikel delen

Dinsdag 28 september zijn 22 leerlingen gestart met de MBO Niveau 2 opleiding Glaszetter aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Na een periode van voorbereiding en werving van deelnemers is de tweejarige opleiding nu begonnen. Het doel is de opleiding in ieder geval jaarlijks te organiseren en bij voldoende belangstelling in de toekomst in meerdere regio’s te starten.

Nederland heeft diverse doelstellingen om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te realiseren. Daarvoor wordt onder andere de ISDE-regeling ingezet. Glas heeft als innovatief en duurzaam product een belangrijke rol in de verduurzaming, zowel in nieuwbouw als ook in de bestaande bouw. Echter, door die stijgende vraagbehoefte ontstaat er een tekort aan professionals om het glas te zetten. Gesprekken met de leden van Bouwend Nederland en OnderhoudNL bevestigen dat en volgens het UWV is de glaszetter een schaarste- en tevens kansberoep.

Duurzaam sneeuwbaleffect

Door samenwerking tussen initiatiefnemers OnderhoudNL en Bouwend Nederland Vakgroep Glas is dit succes gerealiseerd. “Het was al jaren een dik gekoesterde wens om de opleiding Glaszetter nieuw leven in te blazen. Afgelopen jaar hebben wij dit samen met diverse stakeholders, onder andere Kenniscentrum Glas, ROC Midden Nederland, Savantis en STOOV, gerealiseerd. Wij gaan voor een duurzaam sneeuwbaleffect. Dus nieuwe instroom voor volgend schooljaar is van harte welkom! Zowel vanuit VMBO als (toekomstige) medewerkers van onze Koninklijke OnderhoudNL leden. Uw bedrijf kan ook een steentje bijdragen door het vak te promoten. Hierin gaan wij binnenkort de leden ook faciliteren”, aldus sectormanager Ferdinand Wieman.

Wilt u meer informatie over de opleiding en/of OnderhoudNL Glas? Ga naar www.onderhoudnl.nl