Zwaluwstaartplaten voor robuuste vloeren en strak tegelwerk

Artikel delen

Met zwaluwstaartplaten kunnen houten ondergronden eenvoudig worden verstevigd. Bovendien worden zwaluwstaartplaten al decennialang toegepast als nieuwe, stabiele en stijve ondergrond voor badkamers. Duofor produceert en levert al 20 jaar zwaluwstaartplaten in een goede prijs-kwaliteitverhouding en met een snelle en moeiteloze verwerkingsmethode.

Kees Beijer van Duofor: “Zwaluwstaartplaten zorgen voor een serie verbeteringen. Je versterkt de houten ondergrond, die vaak bij oudere woningen en gebouwen niet draagkrachtig genoeg is voor alle (nieuwe) functies. Omdat het een dun systeem is, zijn aansluitingen op andere ruimten prima mogelijk. Daarnaast kun je met de mortel de vloer egaliseren; want een oude vloer is zelden recht. Bovendien is de vloer dan meteen geschikt voor een nieuwe tegelvloer. Want tegels op hout verlijmen is niet erg raadzaam; hout is een natuurlijk materiaal dat ‘werkt’ en de daarop verlijmde tegels en voegen kunnen barsten en breken.”

Verder zijn Duofor zwaluwstaartplaten uitvoerig getest en toepasbaar met verschillende mortelsoorten waaronder beton, lichtgewicht beton, zandcement en vloeimortel waarmee binnen no-time een lichte, dunne én constructief sterke vloer worden gerealiseerd. Met, bijvoorbeeld, vloeibare zandcement is de vloer al binnen 6 uur beloopbaar.

Naast de voordelen van een compleet nieuwe slanke, constructieve, brandwerende, geluidsisolerend en comfortabele badkamervloer is ook de verwerkingstijd een belangrijk pluspunt. Het unieke van de Duofor zwaluwstaartplaat is de strakke profielvorm, waardoor de platen moeiteloos ‘in elkaar gelopen’ kunnen worden. Ook zijn Duofor zwaluwstaartplaten standaard voorzien van de unieke rode legwijzer. Deze maakt verwerking van de platen nog eenvoudiger. Daarnaast kan met de speciale DuoKlips eenvoudig vloerverwarming op de zwaluwstaartplaten geplaatst worden. Met behulp van de DTS-G geluidsstroken is de badkamervloer ook geluidwerend te maken.

Duofor
www.duofor.eu